Ana Brnabić Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Premijerka Ana Brnabić rekla je da su "izazovi sa kojima se naša Srbija danas suočava strahoviti, živimo u vremenu koje je najteže u prethodne dve decenije, od 1999. godine", kada su u "slučaju Srbije brutalno pogaženi principi Povelje Ujedinjenih nacija".

„Gaženje povelje Ujedinjenih nacija i principa međunarodnog prava u slučaju Srbije i tada je bilo potpuno jasno svima koji su želeli da vide i razumeju otvorilo je Pandorimu kutiju a selektivno tumačenje principa međunarodnog prava doveli su svet do ovoga gde smo danas“, rekla je danas Brnabić, na obeležavanju Dana sećanja na stradanje Srba, Roma i Jevreja, u Spomen-parku Jajinci, u Beogradu.

Ona je naglasila da je „zato pritisak koji danas Srbija trpi direktno srazmeran stepenu licemerja velikih sila koje nas pritiskaju“.

Prema njenim rečima, „savest Srbije je mirna jer nikog ne ugrožava, poštujemo principe međunarodnog prava i ne tumačimo ih od slučaja do slučaja, nemamo dvostuke aršine“.

„Mi ne gledamo u tuđe dvorište, nikome ne radimo iza leđa i pomažemo svima kojima možemo. Privrženi smo miru i regionalnoj saradnji, o čemu inicijartiva ‘Otvoreni Balkan’ najbolje svedoči“, naglasila je Brnabić.

BONUS VIDEO Premijerka se izgubila na uglu Kralja Milana i Lomine

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare