Dženifer Braš i Ana Brnabić Foto: OSCE/Igor Schimbator/TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Bivša otpravnica poslova u američkoj ambasadi u Beogradu od 2007. do 2010. godine Dženifer Braš rekla je da EU ne traži mnogo i od Srbije nije mnogo dobila, uključujući i priznanje odgovornosti za ratove devedesetih, kao i da su svi ambasadori bili razočarani Vučićem.

Povodom tih navoda reagovala je premijerka Ana Branbić koja kaže da je prošlo vreme kada su ambasadori jedini morali da budu zadovoljni predsednikom i Vladom Srbije, prenosi Danas.

Dženifer Braš, bivša zamenica šefa misije i otpravnica poslova u američkoj ambasadi u Beogradu u periodu od 2007. do 2010, godine rekla je za Glas Amerike da Evropska unija ne traži mnogo i nije dobila mnogo od Srbije, uključujući i priznanje odgovornosti za ratove devedesetih.

Kaže da u procesu pristupanja Srbije Uniji, problem nije samo stav Beograda o Rusiji, ili pitanje Kosova, već i stanje demokratije.

„Smenjivali su se ambasadori koji su pokušavali da razgovaraju sa Vučićem i pokušavali da ga podstaknu da bude bude transformativni lider koji bi napravio otklon od 90-tih i Srbiju transformisao u konstruktivnog i produktivnog člana Evropske unije i liberalnog svetskog poretka. I svi su bili razočarani“, rekla je Dženifer Braš.

Reagujući na izjave Dženifer Braš, premijerka Ana Brnabić kaže da je prošlo vreme kada su ambasadori jedini morali da budu zadovoljni predsednikom i Vladom Srbije.

Izjava Dženifer Braš još jedan je pokazatelj koliko se Srbija promenila, napisala je Brnabićeva na Tviteru.

„Otpravnica poslova iz vremena kada su ambasadori jedini morali da budu zadovoljni predsednikom i Vladom. Narod – manje bitno. Još jedan pokazatelj koliko se Srbija promenila“, navela je Brnabić povodom izjave Brašove koja je, između ostalog, rekla da „EU ne traži mnogo i od Srbije nije mnogo dobila, uključujući i priznanje odgovornosti za ratove devedesetih“.

Povodom navoda bivše otpravnice poslova u ambasadi SAD Dženifer Braš, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je da su Srbi zadovoljni predsednikom Aleksandrom Vučićem, ambasadori razočarani i da tako treba da ostane, prenosi RTS.

„Dženifer Braš je rekla veliku istinu, svi američki ambasadori su bili i jesu nezadovoljni Vučićem. Kao što su ambasadori bili zadovoljni svim Vučićevim prethodnicima, tako su bili nezadovoljni Vučićem“, naveo je Vulin u saopštenju.

BONUS VIDEO Vučić ne želi da odgovori odakle stižu pritisci na Srbiju: „Kada mislite da sam ja mnogo glup, onda razmislite jesam li…“

Komentari

Svi komentari (2)