Brnabić o psovkama Tome Mone: To je emocija

Politika 24. feb. 202112:48 > 13:07
Podeli:
Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je u ponašanju ministra infrastrukture Tomislava Momirovića prema radnicima prilikom obilaska radova na izgradnji obilaznice oko Beograda videla emociju, brigu i želju da radovi u tom delu budu završeni u dogovorenom roku.

Odgovarajći na pitanje novinara da prokomentariše snimke na kojima je ministar grdio radnike zbog kašnjenja radova, Brnabić je rekla da možda nije našao pravi rečnik, ali da je pokazao da mu je stalo da izgradnja bude završena u dogovorenom roku.

„Ja sam iz tog snimka videla ministra kome je stalo da se putevi završe što pre, da izgradnja ne kasni, da se rokovi ne pomeraju. Da li je našao pravi rečnik, o tome možemo da diskutujemo, ali ja sam videla emociju da ako nešto može da bude završeno danas, da se ne ostavlja za sutra“, rekla je Brnabić. Istakla je da građani rad Vlade Srbije ocenuju na osnovu rezultata i navela da građani žele nove puteve da imaju što pre, a ne za 30 godina.

„Nas građani ocenjuju po rezultatima, ne po francuskom ponašanju. Trudimo se da poslove završimo najbolje i najbrže što možemo“, rekla je Brnabić. Kazala je da ministru Momiroviću daje punu podršku da nastavi da se trudi da se rokovi ne pomeraju, da bude što više na terenu i da razgovara sa ljudima, ali primerenijim rečnikom.

„Uverena sam da mu građani neće zameriti emociju“, istakla je premijerka. Navela je da je juče na sastanku sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i ministrima rečeno da radovi na izgradnji infrastrukture moraju da se ubrzaju, jer, ističe, građani ne mogu da čekaju, kao ni BDP.

Foto:TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC

Dodala je da on ne prisustvuje današnjem otvaranju Centra za prikljupanje i obradu podataka sa autoputa i puštanju u rad punjača za električna vozila jer to nije u njegovom resoru, već u resoru Ministarstva za zaštitu životne sredine. Navela je i da pojedini opozicioni mediji imaju dvostruke standarde, jer, kako kaže, kada je lider S SP Dragan Đilas vređao studente to nije bila vest i nije bilo za osudu, a da je na tim medijima danas glavna vest kada ministar grdi radnike zbog probijanja rokova.

Na pitanje novinara direktoru JP „Putevi Srbije“ Zoranu Drobnjaku kako se osećao kada ga je, zajedno sa ostalim radnicima, ministar prozvao zbog kašnjenja radova, Drobnjak je rekao da on nije sujetan i da razume nervozu ministra, a da će se oni truditi da posao završe što pre.

Objasnio je da u tunelu nije problem rasveta ili ventilacija, već da je ustanovljeno da je potrebno uraditi novu izolaciju zbog čega će verovatno završetak radova probiti dogovoreni rok – 15. april. Premijerka je reagovala na to pitanje novinara upućeno Drobnjaku i upitala da li su pitali studente kako su se oni osećali kada ih je Đilas vređao.

„To su ti dupli standardi koji nas neće napraviti boljom zemljom“, zaključila je Brnabić.

Komentari

Vaš komentar