Foto: TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, saopšteno je iz njenog kabineta.

Kako je navedeno, Brnabić je zahvalila Fon der Lajen na poseti Srbiji i regionu i istakla značaj zajedničke posete predsednika Republike Srbije i predsednice EK Nišu, gde su obišli radove na izgradnji gasnog interkonektora između Srbije i Bugarske.

Brnabić istakla da je nova energetska politika prvi prioritet nove vlade i da će u fokusu biti pitanje dalje energetske diversifikacije.

„Predsednica vlade ocenila je da je Izveštaj EK o napretku Srbije objektivan i balansiran i da će vlada u novom mandatu nastaviti da bude posvećena reformama i procesu evropskih integracija. Premijerka je izdvojila važnost nastavka reformi u oblasti vladavine prava, zatim reforme u oblasti pravosuđa i usvajanje novog paketa pravosudnih zakona, kao i pitanja medijskih sloboda i usvajanja novog seta medijskih zakona“, stoji u saopštenju.

Takođe, Brnabić je upoznala predsednicu EK sa aktivnostima na usklađivanju sa viznom politikom EU.

Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine, predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je da ostajemo posvećeni dijalogu i da su naši prioriteti mir i stabilnost.

„Predsednica EK fon der Lajen čestitala je premijerki Brnabić na izboru nove Vlade Srbije i poželela mnogo uspeha u daljem radu. Fon der Lajen je izrazila podršku Srbiji i Zapadnom Balkanu u procesu pristupanja Evropskoj uniji“, dodaje se u saopštenju Vlade Srbije.

Predsednica EK upoznala je premijerku Brnabić sa aktuelnim pitanjima u vezi sa enegretskom situacijom u Evropi.

„Sastanku su prisustvovale i ministarka za evropske integracije Tanja Miščević i ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović“, zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO: Ursula fon der Lajen i Z. Balkan: Šta menja poseta?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare