Ana Brnabić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Pritisak na Srbiju i iznutra i spolja posle izbora 21. juna i ubedljive pobede SNS nikada nije bio veći, kaže predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i navodi da oseća da je na delu pokušaj destabilizacije naše zemlje.

Poručila je da je politička stabilnost u Srbiji neupitna i da je jasno pokazana na izborima, a da je ekonomska stabilnost nikada bolja pod najtežim mogućim okonostima, ali da to, navodi, nažalost, ne odgovara nekim ljudima u Srbiji i mnogima u inostranstvu pa pokušavaju to da podrivaju.

„Destabilizacija Srbije je nešto što osećam posle izbora i ovih rezulatata, pritisak na Srbiju i iznutra i spolja. Četiri godine sam u politici, nikada nije bilo ovako, ni približno. Ovo je udar svaki dan, lažna vest za lažnom vešću i u inostranstvu i u Srbiji“, rekla je Branbić na TV Pink.

Navela je da nikada nije bilo teže, ali da se borba nastavlja.

„Nastavićemo da se borimo, jer verujemo u tu borbu i volimo našu zemlju“, rekla je Brnabić.

Navela je da su Aleksandar Vučić i Vlada postigli rezultate koji pokazuju da je Srbija najbržze rastuća ekonomija u Evropi u prvom kvartalu 2020.

„Kada je Srbija bila zemlja sa najvećim rastom u Evropi? Evo, prvi kvartal 2020 kvartal pet odsto, Srbija je zemlja sa najvećim rastom i to je ta Srbija u kojoj je situacija strašna i sve gora i gora“, rekla je Brnabić.

Kaže da je Vučić preuzeo odgovornost za Srbiju kada je zemlja bila pred bankrotom, a što su rekli i Svetska banka i MMF, kada je nezaposlenost bila veća od 25 odsto, a nezaposlenost mladih iznad 51 odsto, deficit od šest odsto.

„Sada imamo suficit, javni dug ispod 60 odsto, jednocifrenu nezaposlenost, pa i u krizi i dalje 9,7 odsto. Držimo se, borimo se, bori se naša zemlja, radnici, privreda, poslodavci. Šta je to tačno loše u toj i takvoj Srbiji“, upitala je Brnabić.

Navela je da se donose nove mere podrške privredi, da je u prvom talasu izdvojeno za to 5,1 milijardi evra, a sa novim merama biće dodatno izdvojeno oko 66 milijardi dinara.

„Za sada 5,7 milijardi evra, što je 12,2 odsto našeg BDP, za našu privredu. Videla sam negde da kažu preijerka govori 5,1 milijardu, a ministar finansija kaže 2,3 milijarde evra. Fokusirajte se kad hoćete da kritikujete. Izdvojili smo 5,1 milijardi, ministar je pričao koliko smo već potrošili, to je bilo 2,3 milijardi“, navela je Brnabiić.

Zahvalila je svim građanima jer, kaže, veruju u najvećoj meri u Krizni štab, predsedniku i Vladi i što se bore.

„Uz nas su i mi to osećamo“, dodaje predsednica Vlade.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare