Premijerka Srbije Ana Brnabić ponovo je napala nezavisne medije, ovog puta gostujući u emisiji Hit tvit, rekavši da je "njen posao" da broji na koliko se naslovnica novina Nova našao predsednik Aleksandar Vučić.

U emisiji je pušten tvit premijerke u kom je napravila statistiku koliko se puta na naslovnim stranama, kako je navela tabloida Danas i Nova, pojavio Aleksandar Vučić, a Brnabić je istakla da je to „njen posao“.

„Ja ništa nisam rekla što nije istina, ništa ih nisam ni optužila, ni napala. Napravila sam statistiku od 1. januara 2023. do ovog četvrtka. Nisam ja preterano mnogo vremena na to potrošila, to je svakako pomogao moj tim i nije tu imalo nešto mnogo da se gleda. I treće, ja takođe mislim da je to jeste moj posao. Moj posao je da Srbija ide napred, da se bolje živi, projekti završavaju“, navela je Brnabić.

Brnabić je nakon toga upitala šta je cilj onih koji to rade i navela da je to da „smetaju i uspore“.

„Moj posao je, ako ga radim iz duše i srca za moju zemlju, a to je da pokažem svo licemerje. Kad sutra neko pročita takvu laž u tim medijima, a svaki dan objavljuju laži, on će se zamisliti, razmisliti pa će tu našu politiku koja se zaista vodi srcem za jednu bolju, pravedniju Srbiju, da olakša“, rekla je Brnabić i dodala da mediji i „vređaju i lažu“.

„Oni se ponašaju da su oni neka moralna vertikala koja svima treba da sudi. Ali kad pogledate, tu od nezavisnosti i profesionalnosti nema ništa. Oni štite interese jednog tajkuna koji želi da se bavi politikom. Zašto želi da se bavi politikom? Da bi mogao ponovo da krade“, rekla je Brnabić.

Premijerka je navela i da je OEBS predložio da Srbija promeni krivični zakon kako bi povećali kazne za ugrožavanje novinara, na šta je ona rekla da je to dobar predlog i da je OEBS napravio analizu, te da su se sva udruženja složila.

„Tražila sam da se ne usvaja, već da se ide na javnu raspravu, a onda je na dve strane u Novoj ili nekoj sličnoj novini osvanuo natpis da vlast hoće da verbalni delikt uvede na mala vrata. Poražavajuće je što se udruženja koja postoje ne bave profesijom, nego politikom“, navela je Brnabić i dodala da je sada sve u tome da li si za ili protiv Vučića.

Podsetimo predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić objavila je nedavno video snimak na svom Tviter nalogu, u kom se navodi da se predsednik Aleksandar Vučić češće pojavljuje na naslovnim stranama listova Danas i Nova, nego na naslovnicama prorežimskih tabloida, a zatim nastavila da napada medije na ovoj društvenoj mreži, analizirajući dnevnik televizije N1.

„Kad ovo retvitujem, je li i to napad na ‘nezavisne’ (kao što sam ih napala njihovim naslovnim stranama na kojima je Aleksandar Vučić)? Dakle, OK je da kažu da je RTS bio legitimna meta za NATO, i da se raduju zatvoru za Dragana Vučićevića, ali je mučki napad kad stavite ogledalo da se pogledaju?“, upitala je premijerka.

***

BONUS VIDEO: Brnabić komentariše pisanje tajkunskih medija o prodaji pozorišta Boško Buha

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare