Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/ nr

Ustav Srbije predviđa da se izbori mogu odložiti samo ukoliko se ponovo uvede vanredno stanje što u ovom trenutku nije opcija, iako imamo povećanje broja zaraženih koronavirusom poslednjih dana, izjavila je premijerka Ana Brnabić danas u Požegi.

“Očekivano je povećanje broja zaraženih jer smo popustili mere, ali to nije ništa alarmantno sa čim se slaže i struka. Nadam se da će to ostati pod kontrolom i da nema razloga za paniku, ali ima razloga za primenjivanje mera zaštite”, rekla je Brnabić.

Premijerka je istakla i da ne veruje da se može ponovo uvesti vanredno stanje u zemlji zbog epidemije koronavirusa i ponovila da ne postoji drugi način da se izbori u Srbiji odlože.

Pozdravljam odluku o ukidanju mera Prištine

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozdravila je danas odluku Prištine da ukine mere koje su ometale ulaz srpske robe na Kosovo i Metohiju.

“Pozdravljam tu odluku, radosna sam zbog nje, mislim da je to dobra odluka za Albance na Kosovu i Metohiji, Srbiju i ceo region”, rekla je Brnabićeva prilikom posete Požegi.

Kako je dodala, potrebno je nekoliko dana kako bi se videlo da je odluka o ukidanju mera i implementirana.

“Da vidim da ne smisle neku administrativnu prepreku opet za to”, rekla je premijerka i dodala da ako odluka bude implementirana, onda je to fenomenalna vest za sve.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare