Ana Brnabić i Karen Donfrid
Ana Brnabić i Karen Donfrid Foto: TANJUG/ SLOBODAN MILJEVIC

Predsednica Vlade Srbije izjavila je da je cilj pomoćnice državnog sekretara SAD za odnose sa Evropom i Azijom Karen Donfrid koja je bila u zvaničnoj poseti Srbiji, ali i drugih američkih zvaničnika, "obostrano priznanje Kosova i Srbije".

„Ono što se sada promenilo je da sada ne samo slušaju, nego i čuju našu stranu i našu argumentaciju“, rekla je Brnabić za televiziju Pink.

Ona je ocenila je da su SAD „mnogo eksplicitnije“ od EU u kritici Prištine „za sve ono što nije urađeno i za njihov neiskren stav u dijalogu sa Beogradom“.

„I za to što nisu formirali Zajednicu srpskih opština, i za to što su zabranili Srbima da učestvuju na referendumu i glasanju na izborima. Njihov stav prema tome je mnogo eksplicitniji“, kazala je premijerka.

Prema njenim rečima, stav SAD o tom pitanju prilično pomaže da se Priština vrati za pregovarački sto i da se nastavi dijalog, „koliko god da se Srbija ne slaže sa SAD po nekim osnovnim pitanjima“.

Brnabić, koja se u utorak sastala sa Donfrid, istakla je da je veći deo tog sastanka bio posvećen ekonomiji i informacionim tehnologijama i dodala da će se u narednim nedeljama videti veće prisustvo američkih kompanija u Srbiji.

BONUS VIDEO Analiza Ane Brnabić: Fenomen neprevaziđene bizarnosti

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)