Ana Brnabić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da su dojave o bombama u Srbiji pritisci iz inostranstva zbog neuvodjenja sankcija Rusiji.

„Jedina smo zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Rusiji i pritisci su neverovatni iz dana u dan, i ove dojave o bombama su pritisci iz inostranstva zbog neuvođenja sankcija Rusiji“, rekla je ona za TV Pink.

Ona je rekla da su dojave o bombama pažljivo planirane i da „sigurno“ dolaze iz inostranstva, što pokazuje činjenica da je dojava stigla i u beogradski tropikarijum, za koji većina građana ne zna i da postoji.

„Neko je gledao šta bi sve mogle da budu turističke atrakcije. Kod nas je tropikarijum mali i većina i ne zna za njega, to vam pokazuje da je neko planirao i da to dolazi iz inostanstva, jer da su to smislili neki iz Srbije, nikada ne bi poslali dojavu u tropikarijum“, objasnila je Brnabić.

Takođe je rekla da je neuvođenje sankcija Rusiji „izuzetno skupo“, jer je i investitorima glavno pitanje postalo zašto Srbija još uvek nije uvela sankicje Rusiji, a kako je istakla dodatno usporava dalji rast zemlje.

„Srbija je usamljena, jer jedina poštuje principe međunarodnog prava“

Brnabić je izjavila da je Srbija „usamljena“ zemlja, jer jedina poštuje principe međunarodnog prava.

„Situacija je mučna, jer sve što vidimo iz dana u dan, i sa istoka i sa zapada jeste licemerje, jer svako tumači međunarodno pravo onako kako njemu odgovara, a nama se zamera što nešto ne poštujemo“, rekla je ona.

Ona je ocenila da je „vrhunac“ licemerja zahtev Kosova i Metohije za članstvo u Savetu Evrope (SE).

„To se dešava neposredno nakon što su političari u Prištini ukinuli Srbima na Kosovu i Metohiji osnovno ljudsko pravo – pravo na izbor“, kazala je ona i dodala da očekuje da Kosovu bude odbijen zahtev za članstvo u SE.

Povodom odlaska u Dubaji, gde je potpisan Memorandum o razmeni iskustava o razvoju i modernizaciji Vlade, Brnabić je rekla da su Emirati zemlja za primer u svakom smislu, čak i kad je reč o ratu na istoku Evrope.

„Emirati se drže svoje neutralnosti i ne podležu bilo kakvim pritiscima i na njih treba da se ugledamo“, kazala je ona.

BONUS VIDEO Dojave o postavljenim bombama – OŠ „Isidora Sekulić“

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)