Pregled dana GOST Momir Stojanović
Miomir Stojanović Foto: Nova S

Jutros je hiljade dece i roditelja bilo uplašeno, jer je školama dojavljeno da su podmetnute bombe. Posle aviona, tržnih centra, železničkih stanica, zoo vrtova, kao da su škole bile sledeće na spsku. Postavlja se pitanje da li je reč o terorizmu, dojavama lažnim spolja ili pravom zafrkavanju iznutra čije posledice su osetile hiljade porodica. Kako je moguce da nam MUP saopstava samo da je u pitanju hibridni rat u emsiiji "Pregled dana" Newsmax Adria Jelena Obućina je razgovarala sa Momirom Stojanovićem, bivšim načelnikom Vojno bezbednosne agencije (VBA).

Naime, ministar Aleksandar Vulin je rekao da je cilj napada da Srbija prestane da vodi samostalnu politiku. Stojanović kaže da to nije dovoljno objašnjenje ni za koga.

„Ako ministar Vulin kaže da je to propagadno psihološki rat onda pretpostavljam da  izvlači zaključak da se sve te najave o podmetanju eksplozivnih naprava u Srbiji odvijaju sa strane. Ako prvi čovek MUP kaže da je to tako, onda bi ključnu istragu trebalo sporovoditi van zemlje. Ja mislim nešto drugo. Sve te dojave o eksplozivnim napravama u školama, na aerodromima, koje, primetili ste, stižu mejlovima, mogle bi da se povežu sa dešavanjima u Ukrajini, i kao neki vid pritisaka da Srbija uvede sankcije Rusiji. Ako se pak, oni koji preko svojih lažnih, dobro zatičenih portala šalju mejlove u kojima obaveštavaju institucije da su podmetnule eksploziv, i to se odvija iz naše zemlje, onda mene to navodi na sumnju da su u pitanju neki neodgovorni građani koji se tako lako igraju sa građanima Srbije. Ali, onda se postavlja pitanje – ako su te najave iz naše zemlje, otkud to da već gotovo mesec i po dana od prve najave kada je aerodordrom Nikola Tesla bio u pitanju, do danas kada je bilo masovnih najava, otkud to da nadležni u sektoru bezbednosti gotovo ništa nisu saopštili građanima. O čemu se to ovde radi i dokle je stigla istraga o počiniocima ovakvih krivičnih dela. Ovde se radi o delu izazivanje opšte opasnost“, kazao je Stojanović.

Na pitanje šta je ono što smo mi trebali da čujemo od nadležnih, Stojanović kaže da je najpre to da li se te najave šalju iz Srbije ili iz nekih inostranih Zemalja.

Pogledajte celo gostovanje:

***

BONUS VIDEO: Najava Novine NOVA za 17. Maj

Komentari

Svi komentari (0)