Ana Brnabic
Ana Brnabić Foto:BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

NATO bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije nije bila vladavina prava nego vladavina sile, izjavila je sinoć premijerka Srbije Ana Brnabić komentarišući izjavu nemačkog ambasadora Tomasa Šiba tim povodom.

Brnabić je u emisiji Hit tvit na TV Pink nazvala bombardovanje 1999. godine agresijom i monstrouznim zločinom.

Na pitanje da Aleksandru Vučiću zbog reakcije na izjavu Šiba zameraju da je između „Kosova i nemačkih investicija izabrao investicije“, Brnabić je konstatovala da predsedniku Srbije zameraju svaki dan razne gluposti, a kao primer navela da mu zameraju jer se vakcinisao u Rudnoj glavi, a nije u Beogradu.

Brnabić je rekla da se Vučić „bori za Kosovo“ kao što se niko ranije nije borio i istakla da je sadašnja opozicija, a nekadašnja vlast, donosila lakomislene odluke koje su koštale Srbiju „i tog Kosova i naše pozicije i našeg ekonomskog razvoja“.

„Vučić nikada nije bio u stilu „kako ćemo, lako ćemo, daj da kazem nešto da mi svi tapšu,a onda će to da košta Srbiju i naš narod ruku i nogu“, rekla je Brnabić.

Ona je podvukla da Nemačka i kompanije iz te zemlje, uz podršku nemačke vlade i ambasadora Šiba, zapošljavaju 72.000 ljudi u Srbiji.

Brnabić je naglasila da Vučić ni u jednom trenutku nije rekao nešto što bi kompromitovalo stav Srbije o Kosovu, već da je rekao da moramo da gledamo u budućnost.

Istovremeno je istakla da Srbija prvi put sada, prema istraživanju Bečkog instituta, u periodu između 2015. i 2019. godine beleži neto priliv radne snage, i to najviše u starosnoj dobi od 24 do 29 godina.

„Više se mladih vratilo u Srbiju nego što je iz nje otišlo na školovanje u inostranstvo. Znate li kolika je to pobeda Srbije?“, upitala je Brnabić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare