Samo tri dana pred izbore, penzionerima u Zrenjaninu stigli su paketi. Kako se može videti na snimku koji su zabeležili predstavnici liste "I voda i sloboda", predizbornu pomoć je istovarao Slavko Šućurović, deseti na izbornoj listi Srpske napredne stranke u ovom gradu. Opozicija tvrdi da je reč o čistoj kupovini glasova.

Vrlo zanimljiv snimak zabeležen je ispred prostorija PUPS u Zrenjaninu. Pretovaraju se kutije, a u njima pomoć za penzionere.

Sasvim slučajno, samo tri dana pred izbore.

PROČITAJTE JOŠ:

Sasvim slučano ili, ipak, ne deli ih kandidat za odbornika na listi SNS, zajedno sa još nekoliko građana.

„A što pred svake izbore? Cele godine nikom ništa, a sad paketi“, upitao ih je jedan od predstavnika opozicione liste „I voda i sloboda“.

„Zato što su nam tako rekli“, kaže jedna građanka, dok njen kolega dobacuje: „Brate, ja ne glasam za Vučića. Nikad ništa nisam uzeo“.

U paketima, kažu, prašak, šećer, ulje…

Milan Pernat

„Mi stvarno nemamo ništa protiv.  I naši roditelji su penzioneri i nek dobiju sve što im treba. Ali ne pred svake izbore. Svi mi treba da živimo od naše plate, penzije… Da kupimo šta god mi hoćemo, a ne pred izbore da nas ucenjuju i da glasove kupuju tako što će da daju bedne pakete. Ovo sve mi plaćamo, građani Zrenjanina i Srbije“, rekao je Milan Pernat šef izbornog štaba „I voda i sloboda“.

Lokalni izbori u Zrenjaninu i još 88 gradova i opština u Srbiji biće održani u nedelju 2. juna.

BONUS VIDEO: Šta smo čuli u kampanji?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare