Foto: Instagram, Youtube

Današnja fotografija predsednika Srbije Aleksandra Vučića u čečenskom gunju nije jedina situacija kada su srpski zvaničnici na ovakav ili sličan način pokušali da iskažu poštovanje prema sagovorniku ili gostu. Setimo se samo aktuelne ministarke kulture Maje Gojković u hidžabu, šefa diplomatije Ivice Dačića koji peva stranim zvaničnicima ili sad već čuvene scene u kojoj bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić igra tokom posete Abu Dabiju...

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sreo se sa Turkom Daudovim, savetnikom čečenskog lidera Ramzana Kadirova. O tome je javnost obavestio Daudov, objavivši fotografiju s Vučićem na društvenim mrežama, a posebnu pažnju javnosti izazvala je prizoe Vučića ogrnutog tradicionalnim čečenskim gunjem

Ovo, međutim, nije prvi put da srpski zvaničnici u čast sagovornika iz sveta pokazuju poštovanje tako što oblače tradicionalnu odeću ili učestvuju u događajima kojima se na drugi način pokazuje prijateljstvo s zemljom domaćina.

Tako se predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, kako podseća N1, 2015. tokom posete Iranu pojavila u hidžabu.

Ona je potom izjavila je da je prilikom posete Iranu stavila hidžab koji je dobila iz Novog Pazara, da bi na taj način pokazala koliko Srbija ceni poštovanje koje je ta zemlja u mnogim trenucima pokazala prema državnim interesima. Gojković je tada, u intervjuu Politici, podsetila da Islamska Republika Iran, uprkos velikim pritiscima, nije priznala samoproglašenu državu Kosovo.

I Tomislav Nikolić je, dok je bio na funkciji predsednika „imao svojih pet minuta“. On je tokom boravka u Abu Dabiju plesao tradicionalnu arapsku igru.

Kada su dešavanja u zemlji u pitanju, neprevaziđen je svakako ministar inostranih poslova Ivica Dačić, koji često zvaničnicima koji posete Srbiju peva. Opus pesama koje izvodi neki bi nazvali „od Silvane do Nirvane“.

Turko Daudov je, preneo pozdrave iz Čečenije predsedniku Srbije i, preko njega, celom srpskom narodu.

„Danas u svetu postoji teška politička situacija, kada je Rusija došla u odbranu duhovnih, tradicionalnih i porodičnih vrednosti, pokazala Zapadu odbacivanje vanzemaljske ideologije koju su oni nametnuli, možemo reći da je ceo zapadni svet ustao protiv nje. Ali, uprkos svim poteškoćama i ogromnom pritisku koji vrši Evropa, rukovodstvo i narod Srbije ne samo da se nisu suprotstavili, već su pokazali i svoju podršku Ruskoj Federaciji“, naveo je savetnik Kadirova Turko Daudov“, objavio je on.

„S tim u vezi, Ramzan Kadirov me je zamolio da vam lično izrazim poštovanje i prenesem da su vekovni bratski odnosi između Rusije i Srbije još jednom pokazali svoju snagu“, naveo je Turko Daudov.

BONUS VIDEO: Poslanica Draginja Vlk želi da Vučić doživotno vlada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare