Goran Vesić i Tanja Popović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs, beograd.rs

Firma “Lotex group” za tri godine uvećala je prihode čak 412 puta, sa 34.000 na 14 miliona evra, tvrdi predsednica gradskog odbora Stranke slobode i pravde Mila Popović. Objašnjenje ovakvog vrtoglavog uspeha Popović vidi u vezama bliskih saradnika zamenika gradonačelnika Gorana Vesića i vlasnika ove kompanije.

“Zamislite firmu koje je za tri godine uvećala prihode 412 puta, firmu koja je osnovana 2017. godine i tada imala jednog zaposleng i prihod od 34.000 evra, a u 2020. godini je imala 65 zaposlenih i prihod 14 miliona evra. Reč je o firmi „Lotex group“ koja je postala ovako uspešna u kratkom periodu, zato što je od Grada, gradskih preduzeća, dobila poslove u vrednosti 75 miliona evra i kada se na to dodaju poslovi, koje je dobila od Republike Srbije dolazimo do cifre od 100 miliona evra”, izjavila je Mila Popović na konferenciji za novinare.

Mila Popović Foto:Dragan Mujan /Nova.rs

Kako tvrdi funkcionerka SSP, firmu je osnovala Jelena Popović, a zatim je u vrlo kratom roku vlasništvo prebačeno na njenog supruga Vladimira Popovića.

A on je, pak, brat Tanje Popović, članice Veća grada Beograda, bliske saradnice Gorana Vesića i funkcionerka Srpske napredne stranke.

Inače, Tanja Popović je jedna od žena iz SNS koje su svojim telima ne tako davno branile ulaz u Skupštinu grada članovima Saveza za Srbiju.

“Kada su se poslovi već razvili i zahuktali, Vladimir Popović, valjda da bi izbrisao tragove i svoju vezu sa funkcionerkom u Gradu Beogradu, prebacuje firmu “Lotex group” na izvesnu Ivanu Pejić, koja se i danas vodi kao vlasnik. Ono što je interesantno jeste da je postojala firma koja se zvala “Lotex group”. Dakle, dve firme su postojale sa sličnim nazivom, iz Loznice, oko 2007. godine osnovane, a na njihovom čelu je bio Zoran Popović, otac Tanje Popović. Obe firme su izbrisane iz registra i otišle u stečaj. Osim što je ova firma Lotex group za kratko vreme postala milioner, oni su uvećali i svoj vozni park, pa pored kamiona koje ste mogli da vidite i na bari Reva, jednog od njih je zaustavila i naša proslavljena glumica Ceca Bojković, i pored mašina koje su im razume se potrebne za rad, oni na spisku svojih vozila imaju i dva poršea, kao i BMV 7. Eto ko se vozi poršeom od novca Beograđana”, zaključila je Popović.

BONUS VIDEO: Građani oprezni, Vesiću ne veruju

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare