Foto: N1

Broj “D dana” se umnožava kada je Vučić u pitanju. Svako malo mi imamo neku krizu ili neki dan D, a onda se ne desi ništa, nego imamo njegova uključenja na režimskim televizijama da nam objasni šta se to dešavalo. Ali ono što je interesantnije, što vidimo u današnjoj Politici i nekim drugim medijima jeste “zaštita nacionalnog interesa”. Bilo bi zgodno da napokon utvrdimo šta je to nacionalni interes. Recimo, za mene i Stranku slobode i pravde vrhunski nacionalni interes je da zaustavimo femicid. Vlada ne radi gotovo ništa po tom pitanju” izjavio je član predsedništva Stranke slobode i pravde Branko Miljuš na televiziji N1.

Miljuš je podsetio da je SSP izašla sa čitavim setom mera, da se pojačaju kazne za nasilnike, da se uvede registar nasilnika, da se ekonomski osnaže žene.

“Drugi nacionalni interes bi mogao i morao da bude – borba protiv nasilja. Istraživanje Krovne organizacije mladih kaže da od 10 mladih osoba 4 su bile žrtve nasilja. To znači da kada za 10 dana budemo gledali svoje prijatelje ili braću kako idu u školu i kada se zagledamo u oči te dece videćemo da će 4 od 10 biti žrtve nasilja, da će svaka četvrta devojčica biti žrtva seksualnog nasilja i ova država se i na to pravi slepa i gluva” rekao je Miljuš.

Miljuš je rekao da je nacionalni interes za njega i SSP i taj da Srbija što pre uđe u Evropsku uniju.

„Mi smo napravili čitav program koji garantuje da Srbija može ući u EU do 2030. Čini mi se da je taj njihov “nacionalni interes” zaštita Vučiću za sve ono što on radi, odnosno za sve što Vlada ne radi, pa se mi suočavamo sa inflacijom problema koja nemaju nikakva rešenja. Oni brane samo svoj interes i svoje pozicije koje im omogućavaju da se bave korupcijom i kriminalom“, dodao je Miljuš.

Komentarišući najave vlasti o tome šta će se raditi Miljuš je rekao da je važnije od toga šta najavljuju ono što rade.

„Mene mnogo više od toga šta oni najavljuju, interesuje šta rade, a oni su nas doveli do toga da za deset dana počinje škola u Srbiji i da niko ne zna kako će ta škola izgledati i ne samo što niko ne zna nego ni kada ih pitate niko neće da odgovri na ta pitanja. Već dve nedelje Stranka slobode i pravde postavlja pitanja vezano za konkretne predloge koje smo izneli. Da li se i zašto nije ništa uradilo da se u školama postave kamere, da se postave panik tasteri da u slučaju nekog novog nasilja brže možemo da reagujemo. Šta se uradilo da se ne pravi kult ubice? Da li se izvršila evaluacija svih slučajeva vršnjačkog nasilja da vidimo gde smo? Ne. I roditelji i deca i prosvetni radnici su ostavljeni sami sebi. Suočićemo sa sa prvim septembrom onako kako su stručnjaci govorili da ne smemo, a to je kao da se ništa nije desilo” zaključio je Miljuš.

BONUS VIDEO: Tepić o ukidanju Anketnog odbora

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar