Balša Božović Foto: N1

Paralelne strukture u Srbiji koje su hapsile i gušile demonstracije imale su posrednu ili neposrednu pomoć državnih struktura, ali sada je to došlo na naplatu i obilo im se o glavu, kaže Balša Božović iz Regionalne akademije za razvoj demokratije.

PROČITAJTE JOŠ:

On je ocenio da afera oko plantaže marihuane na poljoprivrednom dobru Jovanjica predstavlja “sukob dve moćne struje” u Srpskoj naprednoj stranci, i dodao da nije siguran šta je istina od svega što tabloidi pišu o ministru Nebojši Stefanoviću i tom slučaju.

“Ono što je sigurno je da je evropski vrh mafije i kriminala u vrhu naše države”, rekao je Božović u Novom danu na N1.

Govoreći o izborima, ocenio je da su građani zbunjeni jer je opozicija prošle izbore bojkotovala, dok sad hoće da izađe u jednoj koloni, a ne vidi se šta se od tada promenilo.

Na pitanje da li se slaže sa izjavom lidera Dveri Boška Obradovića da niko iz bivšeg režima ne može da pobedi Aleksandra Vučića, Božović kaže – ne može ni Obradović.

“Mislim da se on veoma čudno ponaša u poslednje vreme, da ni sam ne zna na koju bi stranu – da li bi da smeni Vučića ili mu zavidi na vlasti koju ima”, rekao je Božović.

On smatra da Srbija “polako klizi u fašizam i težak nacionalizam” i da nisu svi koji su protiv Vučića istovremeno i protiv fašizma.

Božović je ocenio da Vučić može biti pobeđen samo ako postoji antifašistički blok u Srbiji koji će ponuditi nešto novo u odnosu na režim, a u suprotnom “samo reciklirate Vučićeve politike”.

“Šta će vam kopija ako imate original? I onda ljudi i dalje glasaju za njega”, rekao je Božović.

BONUS VIDEO: Nebojša Stefanović odgovara na optužbe

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar