Božo Prelević Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Predstavnici Skupštine slobodne Srbije učestvuju u konačnim razgovorima Stranke slobode i pravde, Demokratske i Narodne stranke oko ujedinjavanja u jednu kolonu na narednim izborima, a jedan od članova SsS Božo Prelević za Nova.rs kaže da je optimista u tom pogledu.

“Skupština slobodne Srbije daje sve od sebe da se izabere najbolji odgovor za zlo koje se nadvilo nad Srbijom. Naš stav je da ne vredi kukati. Nije dovoljno biti na društvenim mrežama i opisivati stanje u kojem živimo, neophodno je boriti se za svoju zemlju, jer verujem da za dve godine mi u Srbiji nećemo imati više nijedan slobodan medij i da urušavanje pravosuđa i policije neće biti zaustavljeno. Kad pogledate poluvreme raspadanja države, za dve godine od prošlih izbora može se pretpostaviti na šta će ličiti Srbija za dve godine”, kaže Prelević.

On smatra da će se “ucene, kupovina i pritisci vlasti na sve slobodomisleća bića nastaviti”.

“Jedini odgovor je okupljanje i akcija zdravorazumskih snaga. To je jedini put”.

Govoreći o tome zašto su predstavnici Skupštine slobodne Srbije ponovo uključeni u dogovore opozicije, s obzirom da njihov predlog o zajedničkoj platformi za izborne uslove i ujedinjavanju opozicije ranije nije bio prihvaćen, Prelević kaže:

“Mi danas vidimo koji su dometi takvog razmišljanja, što nisu stali iza jedne platforme. Na kraju smo i dobili jednu platformu, ali onu koju su pisali Tanja Fajon i Vladimir Bilčik, umesto one koju je pisala opozicija. Mislim da je opstanak Srbije referendumsko pitanje – ko je za zlo, a ko nije. Zato mislim da će razum preovladati i da će doći do ukrupnjavanja glavnih opozicionih aktera. Ja sam optimista po tom pitanju”, navodi Prelević i dodaje:

“Ukoliko se to ne desi građani će postaviti pitanje odgovornosti. Odgovornost vlasti je stanje u kojem živimo, a opozicije neadekvatan izbor sredstava za borbu protiv zla”.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar