Božidar Delić Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije (NDSS) Miloš Jovanović potvrdio je danas agenciji Beta da će penzionisani general Božidar Delić biti kandidat koalicije NADA za potpredsednika Skupštine Srbije.

Poslanički klub NADA, koji čine NDSS, Pokret za obnovu kraljevine Srbije (POKS) Vojislava Mihailovića i pokret „Nema nazad, iza je Srbija“ u republičkom parlamentu će imati 15 mandata i očekuje se da će uz koaliciju „Ujedinjeni“ dobiti mesto potpredsednika skupštine.

„Skupština Srbije će imati pet potpredsednika, dva iz opozicije i troje iz stranaka na vlasti. Očekujemo da će potpredsednici opozicije biti iz dva najbrojnija poslanička kluba: NADA i ‘Ujedinjeni'“, rekao je Jovanović.

Funkcioner Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović, koja će biti deo poslaničkog kluba „Ujedinjeni“ sa 16 mandata, rekao je Beti da će ta grupacija u ponedeljak odlučiti ko će biti njihov kandidat za potpredsednika parlamenta.

Stefanović nije želeo da komentariše saznanja pojedinih medija da će on biti kandidat za potpredsednika Skupštine.

„Naš poslanički klub koji čine SSP, Pokret slobodnih gradjana, Pokret za preokret i sindikati ‘Sloga’ doneće odluku o kandidatu za potpredsednika nakon konsultacija s drugim poslaničkim grupama“, kazao je Stefanović.

Konstitutivna sednica Skupštine Srbije zakazana je za ponedeljak, 1. avgust, saopšteno je danas iz republičkog parlamenta.

Na dnevnom redu sednice parlamenta, koju je sazvao dosadašnji predsednik Ivica Dačić, biće potvrdjivanje mandata, izbor predsednika i potpredsednika.

Poslanici će odlučivati i o novom generalnom sekretaru skupštine, a izabraće i članove radnih tela i članove stalnih parlamentarnih delegacija u medjunarodnim institucijama.

Parlamentarni izbori u Srbiji održani su 3. aprila.

BONUS VIDEO Kako će po starosnoj, polnoj, obrazovnoj i karijernoj strukturi izgledati nova Skupština? 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar