Boško Obradović Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Lider pokreta Dveri Boško Obradović optužio je danas predsednika Srpske napredne stranke i Srbije Aleksandra Vučića da je u obraćanju u nedelju uveče lažirao rezultate referenduma, jer je prema procentima koje je prezentovao, izlaznost bila 101,01 odsto.

„Ko je Vučić da saopštava rezultate referenduma i zašto je to uradio pre Republčke izborne komisije (RIK)? On je bio u velikoj panici i problemu, pa nije uspeo da sabere tri cifre. Posle toga kreće krađa u RIK, da se to „upodobi“, rekao je Obradović novinarima ispred zgrade u kojoj je sedište RIK.

On je za prekrajanje izborne volje građana optužio direktora Republičkog zavoda za statistiku Miladina Kovačevića, koji je i član RIK.

Kako je moguće da su tri najveća grada u Srbiji, sa najviše stanovnika – Beograd, Novi Sad i Niš, glasali „ne“ na referendumu, a po rezultatima RIK cela Srbija bila „za“. Osim ako Kovačević, dokazani lopov i kriminalac, po nalogu Vučića, ponovo ne „šteluje“ rezultate, zapitao je Obradović. On je pozvao građane da se večeras u 18:00 okupe na protestu ispred skupštinske zgrade u Ulici kralja Milana 14, gde je sedište RIK.

BONUS VIDEO: Građani na referendumu glasali o promeni Ustava u delu o pravosuđu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar