Lider Dveri Boško Obradović saopštio je da je jedini ispravan zahtev opozicije da se ponište izbori na svim nivoima i da se novi izbori održe u maju sa preostalim lokalnim izborima.

„Srpski pokret Dveri je juče predao preko 120 prigovora na izborne neregularnosti, kako na republičkim tako i na beogradskim izborima, sa sve dokazima o istim. Primeri izbornih neregularnosti i krađe su brojni, od masovnog a zabranjenog fotografisanja glasačkih listića, preko toga da su predstavnici vlasti u biračkim odborima vodili paralelne biračke spiskove i da je neko već glasao u ime ljudi koji su došli da glasaju, do falsifikovanih glasačkih listića pronađenih u glasačkoj kutiji“, rekao je Dveri.

Kako se navodi u saopštenju Dveri, prema svim podacima Nacionalno okupljanje je prešlo cenzus na republičkom nivou, dok su na gradskim na ivici cenzusa.

„Vladajućem režimu smeta jaka rodoljubiva opoziciona grupacija u Narodnoj skupštini i sve su učinili da nas spuste ispod cenzusa, posebno negativnom kampanjom i zabranom gostovanja u svim režimskim medijima. Srpski pokret Dveri se neće pomiriti sa prekrajanjem izborne volje građana i spremni smo da je branimo pred svim institucijama u Srbiji, od izbornih komisija do sudova, uključujući i Ustavni sud. Iako smo svesni da je vlast uzurpirala sve institucije, to nas neće sprečiti da se borimo za odbranu rezultata koji smo osvojili. Takođe ćemo izvršiti uvid u birački materijal i uporediti ono što piše u zapisnicima sa onim što stoji u džakovima sa glasačkim listićima“, piše u saoštenju stranke.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare