Bosko Jakšić Foto:Zoran Lončarević

Tri dana posle vanredne skupštine Građanski demokratski forum (GDF) sinoć je konstituisao svoje savetodavno telo. Kako je navedeno u saopštenju, posle kraćih konsultacija, predsednik Foruma Zoran Vuletić saopštio je da će Političkim savetom (PS) predsedavati novinar Boško Jakšić.

Vuletić je naveo da će se (zasad) osamnaestorica redovno sastajati svakog prvog ponedeljka u beogradskom Medija centru od 18 do 20 sati.

„Razgovaraćemo o najvažnijim temama i problemima našeg društva, a ukoliko neko misli i želi može, unutar grupe i uz saradnji sa informativnom službom GDF, da reaguje i dnevno i to ćemo objavljivati na veb-stranici Foruma“, kazao je Vuletić.

Predsednik Političkog saveta Boško Jakšić rekao je da prvi dokument sa kojim budu izlazili „mora da bude kratak i ne sme da se raspliće raznim frazama tipa ‘bolji je mir od rata’, i ne bi smeo suviše konkretno da ulazi u različite teme jer ćemo onda doći u opasnost da neku temu ispustimo“.

On je rekao da je veoma važno da Savet potvrdi demokratsko opredeljenje GDF za rešavanjem najvećeg nacionalnog pitanja.

„Ako treba da podržimo ekonomske mere za oporavak i za stvaranje jedne efikasne države, posebno treba da insistiramo na pravljenju pravne države i svih institucija koje pripadaju pravnoj državi i svim i svih sloboda koje joj pripadaju. Sve konkretne naše namere i ideje i kako ćemo to da radimo, ostavićemo za posle: ne treba ni da idu u fusnote, pokazaćemo da li umemo ili ne umemo da radimo. Dakle, kratko, jasno, napraviti kroki našeg profila koji je poprilično jasan i po ljudima koji su se ovde okupili“, rekao je Jakšić, a piše u saopštenju.

Na konstituisanju Političkog saveta GDF sinoć su bili: Filip David, Boško Jakšić, Mijat Lakićević, Svetislav Basara, Aleksej Kišjuhas, Tomislav Marković, Jovan Komšić, Tanja Petovar, Nenad Prokić, Olivera Ježina, Vlatko Sekulović i Milivoj Bešlin i članovi Predsedništva GDF Rade Veljanovski, Uroš Đukić, Maja Perović i Dalibor Milanković.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar