Borko Stefanović Foto:FoNet/Aleksandar Barda

Svakom razumnom čoveku je jasno da Vučićeve velike diplomatske pobede postoje samo u režimskim medijima, izjavio je zamenik predsednika SSP Borko Stefanović, komentarišući učešće predsednika Srbije na samitu u Atini.

Kako se navodi u saopštenju SSP, „Vučić nije pobedio nikog i nije zaštitio ništa“.

„U realnom životu, Vučić je potpisao Deklaraciju koja se nije menjala u skladu sa njegovim željama, već je praktično ostala ista kakva je na početku predložena. U njoj se predviđa gonjenje svih koji su odgovorni za ratne zločine u Ukrajini, a to znači Vladimira Putina i ekipu iz Kremlja, što je Vučić prihvatio. U realnom životu, Vučić nije sprečio Ukrajinu i Grčku da priznaju KiM, jer oni to i nisu planirali da urade“ istakao je Stefanović.

Pročitajte još:

Dodao je da je „samohvalisanje i naručeno horsko obožavanje Vučića kao najvećeg zaštitnika nacionalnih interesa jeftina predstava, koja treba da prikrije nedostatak politike koja bi Srbiji omogućila sigurnost i normalnost“.

„Vučićeva turneja po televizijskim studijima, od Milomira Marića do Jovane Jeremić, koja nam sledi nakon Atine i priče o herojstvu u Atini su tragikomično svedočenje koje neće moći da sakrije opasnost samoizolacije, koja bi imala katastrofalne posledice po državu i narod sa kojim se ovaj režim uporno igra i to samo da bi se sakrio od odgovornosti zbog korupcije i kriminala koji haraju Srbijom. Kod građana, svaka ovakva pobeda izaziva strah, jer znaju koliko su Srbiju u prošlosti koštale Vučićeve pobede. Jedini način da se obezbedi stabilnost jeste usklađivanje spoljne politike sa politikom EU i sprovođenje reformi koje će obezbediti našoj zemlji da postane deo EU najkasnije do 2030. godine, kako to SSP predviđa u svom programu Pravac Evropa“, zaključio je Stefanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar