Borko Stefanović gost emisije Utisak nedelje na televiziji Nova Foto:Ivan Dinić/Nova

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović izjavio je da je ovo "prva Vlada koja daje državne pare da bi neko ubeđivao sopstveni narod da mu je dobro. Za to mesečno dajete 8,5 miliona evra".

Prema njegovim rečima opozicija broji dane od tragedije, a vlast broji dane kako da se izvuče iz ove krize.

„Ova vaša vlada je prva u istoriji Srbije koja je za sada dokumentovano angažovala oko 14.000 botova, koji su u javnim preduzećima, školama, na budžetu…“, rekao je on, a prenosi N1.

„Da bi građani razumeli, kršite zakone ove zemlje, jer ste doveli ljude u škole, muzeje, galerije, skupštine opštine, koji za platu botuju i pišu narodu Srbije da mu je bolje nego što jeste. Vi ste prva vlada koja daje državne pare da bi neko ubeđivao sopstveni narod da mu je dobro. Za to mesečno dajete 8,5 miliona evra“, rekao je Stefanović.

„Ova Vlada ni ne postoji. Ova prazna mesta u sali pokazuju pravu prirodu ove Vlade, ne postoji nijedan rezultat vaše dosadašnje politike. Ova Vlada ne sme da ode danas u Blace, niti da se suoči sa ivanjičkim i aljirskim malinarima, ne sme da ode i objasni ljudima kako je moguće da se malina otkupljuje za 38 dinara, a prodaje se za 1.600 u marketima. Ovo je Vlada koja ne sme nijednog poljoprivrednika da pogleda u oči, da im objasni gde su obećanja koja ste javno dali šest puta, da ćete omogućiti obavezan otkup poljoprivrenih proizvoda, a to ste šest puta obećali iz usta predsednika Republike“, naveo je Stefanović na današnjoj sednici Skupštine Srbije.

On je u svom izlaganju nastavio da komentariše rad Vlade.

„Ovo je Vlada koja je najavljivala borbu protiv korupcije, a Srbija se nikad više nije davila u korupciji. Ova Vlada je govorila da mi idemo u korak sa svetom da će ova zemlja biti zemlja slobode u kojoj će svako moći da govori ono što misli, a mi smo nasuprot tome zemlja u kojoj se guši sloboda medija, u kojoj se forsiraju televizije sa nacionalnom frekvencijom na kojoj se vrši gola propaganda, laž, podele i mržnje, ovo je Vlada koja je omogućila takvu Srbiju da se posle tragedija u školi Ribnikar i selima oko Mladenovca ne ispuni nijedan zahtev građana, za Vas su njihovi zahtevi lahor vetra koji Vas ne dodiruje“, ocenio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravd, navodi se u saopštenju.

Stefanović je rekao da politika SNS „ništa, samo ćuti, laži i odlaži“, pokušajmo ponovo da kažemo narodu “oni bivši”, opet politička arheologija. Nesloboda, pljačka, korupcija, uništavanje svega što je sveto, rasprodaja zemlje, vode, vazduha, promocija kriminala na našim televizijama, a to je za Vas Srbija, a ne ono što se kreće nedeljama po ulicama Srbije.

„Vi mislite da neko hoće vlast na ulici? Neće niko vlast na ulici. Mislite da se opozicija boji izbora? Ne boji se izbora. Opozicija traži prave izbore, a ne ono što vi nazivate izborima. Taj film nećete dva puta gledati“, zaključio je Stefanović.

***
BONUS VIDEO – Stranački SNS botovi u radno vreme

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare