Dragan Đilas i Boris Tadić Foto: Arhiva Nova.rs

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da stavovi koje je o njemu u javnosti izneo lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas predstavljaju stratešku odluku u svrhu manipulacije opozicionim glasačima, a ne iskrenu reakciju.

Tadić je na društvenoj mreži Iks napisao da nema nikakve potrebe da mu se Đilas obraća preko medija na „ovu temu i da poručuje da mu neko kaže ako ga sretne“.

„Sve što sam izneo o tvom odnosu prema SDS i meni tokom pregovora mi je lično preneo Miki Aleksić. I pozvao sam te, baš zato da te ne bih optuživao spram toga što mi je on preneo, već da bih od tebe čuo šta je istina iza koje ti stojiš, ali se nisi se javio, naveo je Tadić na društvenoj mreži Iks.

Boris Tadić Utisak nedelje Foto:Nova S

Tadić je istakao da je Đilas u današnjem obraćanju optužio nosioca svoje liste da je lažov koji je sprečio sabiranje opozicionih glasova.

„Dakle, ovim si optužio nosioca svoje liste da je lažov koji je sprečio sabiranje opozicionih glasova. I ok, to rešite medju sobom. A meni si mogao kao čovek da odgovoriš na poziv, a ne kao političar u kampanji da mi pišeš sarkastična pisma. SDS predstavljaju veliki borci i mnogo velikih imena opozicione borbe i svojih profesija. Ovakvo nipodaštavanje opozicione stranke svakako služi samo Vučiću, a nikako tvojoj deklarativnoj zabrinutosti za opozicione glasove“, istakao je Tadić i dodao:

„Da, nekada si bio jedan od mojih najbližih saradnika i drugi čovek naše tada zajedničke stranke. Ni ja odavno ne prepoznajem tog čoveka sa kojim sam zajedno radio na izgradnji bolje Srbije, ali valjda promena vlasti menja i neke ljude. Kako god, uvek ću smatrati da ono u šta su se pretvorili naši medjusobni odnosi su možda i naš najveći neuspeh. Bilo da sam ja tebe ranije pogrešno procenio ili ti mene nakon te 2012…Ili i jedno i drugo“, zaključio je.

Podsetimo, pre odgovora Tadića, reagovao je i lider SSP Dragan Đilas koji je odgovorio na Tadićeve optužbe i naveo da je „znao jednog čoveka“ i da „ako ga neko sretne neka mu kaže da se ne bavi njima“.

Dragan Đilas Foto: Ivan Dinić/Nova

„Znao sam jednog čoveka, bio je predsednik Srbije koji je pobeđivao Šeljeljevog radikala Tomislava Nikolića osvojivši čak 2,3 miliona glasova. Čoveka koji se nije plašio da krene u obračun sa kriminalom, sa Šarićima, sa Jocom Amsterdamom, Canetom Subotićem… Znao sam jednog čoveka koji je hrabro završio saradnju sa Haškim tribunalom, koji se izvinio u Srebrenici i koji je rekao ne Angeli Merkel kada je tražila da se država Srbija povuče sa severa Kosova. Čoveka koji nije odustajao od ideje Srbije u Evropi, čuvajući odnose sa Rusijom i Kinom“, istakao je Đilas.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare