Siniša Kovačević, Konferencija Narodne stranke Foto:Goran Srdanov/Nova.rs

"Ceo život se borim za to da čovek ima pravo na slobodnu reč i misao makar ona bila pogrešna, primitivna, politički destruktivna i udvorička, kao Bakarčeva", kaže za Danas Siniša Kovačević, predsednik skupštinskog Odbora za kulturu reagujući na seriju objava potpredsednika tog Odbora Nebojše Bakareca na društvenim mrežama u kojima targetira nezavisne medije, ali i na zahtev Demokratske stranke da pokrene proceduru smene svog potpredsednika.

Kovačević kaže da je Bakarčeva intelektualna bravura izgovorena samo sa jednim ciljem.

„Da se dopadne Gazdi. Onom istom koga je, ne tako davno, napadao na jednako primitivan način, nazivajuci ga ludakom sa mesijanskim kompleksom, ako se dobro sećam. Ovo sad je upotreba političkih deterdženata za pranje i Gazde i negaciju svojih, ne tako davnih političkih stavova“, ističe sagovornik Danasa.

Na pitanje da li će pokrenuti postupak za razrešenje Bakareca sa mesta potpredsednika Odbora za kulturu, što od njega traži Demokratska stranka, Kovačević odgovara da Odbor za kulturu i informisanje nije Centralni komitet, ni Sinod u kome svi članovi subordinantno odgovaraju vrhovnom poglavaru.

„Svaki pokušaj smene autora ove paskvile završio bi se tamo odakle je i krenuo. Na skupštinskoj većini one političke opcije kojoj pripada i sam autor, a koja se, gle čuda, prenosi i na sastave svih odbora“, precizira Kovačević.

Dodaje da je to remek delo trebalo jednostavno prećutati.

„Ne davati ovim rečenicima zla i mržnje na značaju. Tako bi najviše štete naneli obojici kojima ova buka u ovom trenutku najviše odgovara. Dakle i Gazdi i autoru.“

Opširnije pročitajte na portalu Danas.

BONUS VIDEO Siniša Kovačević o „Godinama vrana“, pritiscima i politici

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare