Borislav Novaković Foto: N1

Potpredsednik Narodne stranke Borislav Novaković najavljuje tužbu protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog uvreda izrečenih na račun opozicionog političara.

Vučić je tokom razgovora za Prvu televiziju komentarisao to što su se protestu radnika Elektroprivrede Srbije u Lazarevcu pridružili narodni poslanici Borislav Novaković i Srđan Milivojević.

„Kad god se pojavi da će neko negde da protestuje vi imate hiljadu raznih budala, raznih političara, koji nemaju ništa drugo da rade tog dana. Eto njega, on da se uslika, ‘objavio sam fotografiju na društvenim mrežama, ja sam genije, podržavam ove, užas šta ova zločinačka vlast radi, zlikovci jedni’. Bre sram vas bilo, položili smo godine i godine truda da dođemo do ove situacije da možemo reforme da preduzmemo, a vi ste uslikali i to je milina“, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je potom imenovao dvojicu političara.

„Zamislite fotografiju kad vidite onog Boru Novakovića i onog Milivojevića, jednu divnu fotografiju, oni su došli tobože nešto da protestuju sa radnicima EPS-a. Ovaj opljačkao Novi Sad, a neću da pričam šta se govori o njegovim (Milivojevićevim) pljeskavicama dan-danas u Kruševcu, srećom pa je ta radnja zatvorena, nije valjda mogla da prođe veterinarsku inspekciju“, rekao je Vučić.

Borislav Novaković navodi za 021.rs da će zbog „uvreda, grubih i ružnih rečenica“ tužiti predsednika države.

„Moja poruka je kratka i jasna: Vidimo se na sudu. Tužiću Vučića, jer čak i za srpski politički kontekst, koji često karakteriše odsustvo i pravne i političke kulture, ono što je rekao poništava sve norme uljudnog ponašanja. Na svaku kritiku Vučić reaguje salvom uvreda i rečnikom koji ne priliči predsedniku države. Nažalost, kao predsednik države on je kreirao i uspostavio standarde konfliktne političke kulture, koja ne podrazumeva tolerantnost i poštovanje, nego podstiče sukobe, uvrede, omalovažavanje i blaćenje političkih protivnika“, navodi Novaković.

Vučić na protestu radnika EPS-a
Foto: Prva/printscreen

Kako kaže ovaj narodni poslanik za 021.rs, predsednik Srbije i vladajuće partije „posebnu osetljivost izražava kada se otvori tema kriminala i koruptivnosti, koja se argumentovano može pripisati njemu ili osobama iz njegovog najbližeg okruženja“. Novaković smatra da je to zato što je tačka u kojoj jedan političar ili politička opcija gradi svoj autoritet i uticaj ujedno i tačka u kojoj se ta politika ruši.

„Vučić je nagli uzlet doživeo lažnom borbom protiv ‘korupcije i kriminala’, a zapravo se njegova vladavina pretvorila u epohalnu pljačku države i društvenog bogatstva. Ukazujući i dokazujući kriminalni i koruptivni karakter Vučićeve vlasti, opozicija dobija snagu i kapacitet da realno ugrozi, oslabi i na kraju pobedi SNS. Dakle, ne vredi dokazivati da je Vučić lažov i neznalica, to znaju svi i u SNS-u. Njegova najslabija tačka je gramzivost i lopovluk samog vrha SNS-a. On to zna i zato pada u vatru svaki put kada se otvori pitanje korupcije. Vučića pogotovo izvodi iz takta moje argumentovano ukazivanje na politički uticaj koji u Novom Sadu ima njegov brat Andrej Vučić, kao i kriminalu hobotnicu koju je u našem gradu uspostavio Zvonko Veselinović. Naravno, ovi napadi me neće zaplašiti, naprotiv, samo me dodatno motivišu da istrajem do kraja“, zaključuje Novaković.

BONUS VIDEO Borislav Novaković u Skupštini o napadu Vladimira Đukanovića na Nova.rs

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare