Foto: Printscreen/YouTube/Dragan Petrović

Koalicija za nadzor javnih finansija pozvala je danas novoizabranog člana Fiskalnog saveta dr Bojana Dimitrijevića, da se "bez odlaganja izjasni da li je u trenutku izbora u taj nezavisni državni organ bio član Srpske napredne stranke".

„Imajući u vidu okolnost da je članom 92v Zakona o budžetskom sistemu propisano da ‘član Fiskalnog saveta ne može biti član političke stranke’, a da su u javnosti prisutne informacije da je Bojan Dimitrijević od 2008. godine član SNS, ovo izjašnjavanje je od suštinske važnosti za regularnost njegovog izbora“, navodi u saopštenju ta nevladina organizacija.

Bojan Dimitrijević je, kako se navodi, dužan da javnosti saopšti ovu informaciju kako bi se utvrdilo da li je, eventualnim prikrivanjem informacije o članstvu u stranci, doveo narodne poslanike u zabludu prlikom izjašnjavanja za njegov izbor i tako direktno uticao na kršenje zakona od strane narodnih poslanika.

„Ukoliko je, ipak, Dimitrijevićevo članstvo u SNS prestalo, za javnost bi bilo veoma važno da sazna ne samo vreme, već i razloge istupanja iz vladajuće stranke. Vreme istupanja obavezno, a razloge ukoliko je Bojan Dimitrijević raspoložen da ih saopšti“, ocenjeno je u saopštenju.

Što se pre bude izjasnio na pitanje o članstvu u SNS, navodi Koalicija, „biće jasnije da li je Bojan Dimitrijević zaista član Fiskalnog saveta ili slepi putnik koji je u ovaj državni organ prošvercovan gaženjem zakona od strane parlamentarne većine“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar