Foto: Privatna arhiva

Aktivisti stranaka desnice blokirali su Ibarsku magistralu, a nakon što je policija autobus sa kojim su krenuli u Beograd prvo zaustavila, a onda poslala na vanredni tehnički pregled.

„Policija zloupotrebljava svoja ovlašćenja. Zaustavila je autobus u Konjevićima kod Čačka. Ne dozvoljava Kraljevčanima i Čačanima da nastave put za Beograd i jasno je da su to stare oprobane metode. Autobusi se šalju na vanredne tehničke preglede. Policija koja prima plate od građana Republike Srbije zloupotrebljava ovlašćenja prema tim istim građanima i pokušava da spreči našu odbranu Ustava i države“, rekao je na Ibarskoj magistrali Zoran Čvorović.

Aleksandar Vukadinović iz Dveri navodi za Nova.rs da već skoro dva sata traje tortura nad njima, a samo su „krenuli na miting u Beograd da odbrane Kosovo i Metohiju.

Prema njegovim rečima, policija ih je zaustavila, napisala prijavu vozaču, a potom je autobus poslat na vanredni tehnički pregled.

Foto: Privatna arhiva

„Bili smo prinuđeni da blokiramo magistralu u Konjevićima kod preduzeća ‘Auto – Čačak’. Policajci ništa nisu krivi, ali kažu da su im nadležni rekli da zaustave autobus, sporo ga pregledaju i ako treba šalju na vanredni tehnički što je i urađeno“, objašnjava naš sagovornik.

Podsećamo, stranke desnice Zavetnici, Dveri, Novi DSS i POKS organizuju večeras skup ispred Hrama Svetog Save, a Milica Đurđević Stamenkovski navodi da je više od 80 autobusa, koji su sa aktivistima i članovima tih partija planirali da dođu u Beograd, sprečeno u tome. Ona je rekla da su im ili prevoznici otkazivali vožnje ili ih je policija zaustavljala i slala autobuse sa kojim su krenuli na put na vanredni tehnički pregled.

Aktivisti desnice blokirali su saobraćaj i u Novom Sadu jer im je, kako tvrde, onemogućen odlazak za Beograd na protest koji su najavili za danas popodne.

BONUS VIDEO Članovi stranaka „desnice“ blokirali centar Novog Sada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar