Pripadnici desničarskih stranaka Zavetnici, Dveri, Novi DSS i POKS blokirali su saobraćaj u Novom Sadu jer im je, kako tvrde, onemogućen odlazak za Beograd na protest koji su najavili za danas popodne.

Oko dve stotine demonstranata sa zastavama blokiralo je raskrsnicu ispred Novosadskog sajma, sa čijeg parkinga su danas organizovano autobusima trebali da krenu na beogradski protest. Kako navode, pet privatnih autobuskih prevoznika kojima su unapred platili troškove putovanja su im danas otkazali put.

Pročitajte još...

Međutim, kako tvrde iz ovih partija, autoprevoznici su u zadnjem momentu otkazali vožnje ili je policija naprasno poslala autobuse na vanredne tehničke preglede. Ipak, većina njih je sa blokade saobraćajnice ipak uputila za Beograd, privatnom automobilima ili su otišli na voz.

Podsetimo, za večeras u 18 sati zakazan je skup ispred Hrama Svetog Save pod nazivom „Srbija pamti, brani i ne da“. Kako su naveli, to je „nadstranačko patriotsko ujedinjenje“ svih koji su protiv sporazuma EU o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije.

BONUS VIDEO: Članovi stranaka „desnice“ blokirali centar Novog Sada

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare