Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Predstavnici patriotske opozicije organizovali su danas, simbolično u 12:44 jednosatnu blokadu gradske uprave u Čačku. Oni su poručili sa skupa ; Dole Vlada, Dole Vučić, zahtevajući vanredne parlamentarne izbore i ostavke predstavnika vlasti.

U ime dr Vladimira Dimitrijević iz Dveri je govorila Marija Ćumurović.

„Svi znamo da Vučić ‘Juda’ koji je izdao Srbiju i NATO zločincima koji nas i dalje ubijaju osiromašenim uranijumom i predao KIM“, rekla je u njegovo ime Ćumurović, sekretarka Dveri.

Profesorka Radmila Živković je u ime opozicije koja sebe naziva državotvornom rekla da zahteva  odbacivanje francusko nemačkog sporazuma odmah u celosti.

Kako je istakla, on je poguban za Srbiju i sve njene građane.

„Posebno skrećem pažnju na član jedan koji kaže da će obe strane međusobno priznati relevantna dokumenta i nacionalne simbole uključujući pasoše, diplome, tablice, vozila i carinske pečate“, navela je ona.

Kako ističe sporan je i član 2. u kojem se navodi da će se obe strane rukovoditi svrhom i principima utvrđenim u Povelji UN, posebno onim u suverenim državama.

„Takođe u članu 4. se navodi da se naša zemlja neće protiviti članstvu Kosova u bilo kojoj međunarodnoj organizaciji“, napomenula je.

Prema njenim rečima, iz svega navedenog se vidi da Srbija gubi 16 odsto svoje teritorije što se ne sme dozvoliti.

„Kako ćemo izaći pred potomke? Ako im ovo prođe šta će biti sledeće? Zato, ne dozvolimo da nam džamijaju crkve, preoravaju grobove, čekićaju spomenike, kradu pamćenje i otimaju vekove. Pozivamo sve građane na ujedinjenje bez obzira na stranačke i druge razlike da odbranimo našu državu, jer drugu nemamo“, poručila je profesorka Živković.

„Danas, kada obeležavamo godišnjicu NATO bombardovanja, ističem da Srbija nije vojno izgubila Kosovo i Metohiju. Kumanovski sporazum i Rezolucija 1244 to potvrđuje.

Režim koji vlada Srbijom prikriveno je išao putem priznanja nezavisnosti tzv. Republike Kosovo iako većina građana Srbije to ne podržava“, navodi za naš portal Bratislav Simović.

Upravo protest koji danas organizuje državotvorna opozicija, a kojoj pripadam i kroz građansku inicijativu „Ne damo đedovinu“ ukazuje na tu činjenicu, napominje. Osvrnuo se ukratko i na 17.mart kada su se okupili ispred Hrama Svetog Save.

„Videli ste koliko je naroda bilo iako su mnogi naši sugrađani sprečeni od strane srpske policije da dođu taj dan u Beograd. Svakog dana će biti sve više ljudi koji će javno pozivati na odbacivanje nemačko-francuskog sporazuma koji je Aleksandar Vučić, protivustavno prihvatio i krenuo u primenu iako nema ovlašćenja da to čini“, istakao je Simović, napominjući da
apsolutno podržava zahtev za raspisivanje novih preveremenih izbora na svim nivoima.

„Ovaj režim je toliko puta prekršio zakone i Ustav ove zemlje, doveo narod do potčinjenog položaja i vratio nas unazad ka feudalizmu, dok je svojim pristalicama i saradnicima iz inostranstva omogućio enormno bogaćenje. Zamislite koliko bi se dodatno obogatili nakon donatorskih večera koje su Vučiću obećane kao nagrada za brzu primenu ovog sramnog sporazuma. Verujem da će narod takav scenario precrtati na novim izborima“, zaključio je sagovornik portala Nova.rs.

Inače na skupu su bili prisutni članovi POKS-a, Dveri, Nade i Zavetnika.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar