Aleksandar FIlipović Foto: Printscreen/TvPink

Doskorašnji policajac i šef operative na severu KiM Aleksandar Filipović izjavio je na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da za Srbe nema života dok su specijalni nasilnici na severu KiM, i da sever nije država Kosovo.

„Oni tu nemaju nijedan element državnosti, niti sprovode ovlašćenja, niti zakon. Tako da je moje mišljenje, a prenosim i mišljenje mojih kolega, da je predsednik bio previše blag. Kakve god garancije daju ovi sa Zapada, znamo kako su ih lako gazili. Nijednog slova se nisu pridržavali. Moje mišljenje i mojih policajaca je da ako sklonimo barikade, loviće nas kao zečeve“, kazao je Filipović.

Doskorašnji poslanik u pokrajinskom parlamentu Slavko Simić rekao je da se Srbi suočavaju sa problemima, ne samo sa Kurtijem, već sa svim političkim predstavnicima Kosova od 2014. pa naovamo.

„Mi smo saterani u ćošak i neko hoće da nas gazi i satera u jamu. To nećemo dozvoliti. Hvala što ste uz nas, što razgovarate i ne libite se da pozovete svaku adresu da se sačuva mir, ali narodu je dozlogrdilo. Narod je odlučan da ostane na barikadama da sačuvamo svoje i obraz. Niko nije uplašen“, kazao je Simić.

Vučić je rekao da ne vidi smisao u kuknjavi, a Filipovića je pitao šta dobijamo ako ostanemo na barikadama i šta onda da objasnimo onima koji su ispunili skoro sve naše zahteve.

„Ako im kažemo da im ne verujemo, s kim ćemo da razgovaramo sutra. Hajde pre nego što počnemo da ratujemo da probamo da razgovaramo. Govoriš ono što ljudi vole da čuju, ali pitam hoćeš li ti da nosiš sutra kovčeg nekome, ili ćete da me zovete, pa da ja rešavam probleme“, rekao je Vučić.

Vučić je poručio da niko Srbe ne može da lovi kao zečeve, iako bi to voleli.

„Ako krenu i uhvate jednog ili dvojicu kao zečeve, nema više zečeva, pošto će zečevi postati vukovi“, kazao je Vučić.

***

BONUS VIDEO – O raspletu aktuelne krize Tanja Lazarević – KoSSev

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare