Foto: Printscreen/TvPink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će na osnovu novog dokumenta KFOR-a o ulasku kosovskih specijalnih policijskih jedinica na sever Kosova i Metohije tražiti povratak na stanje pre februara 2022. godine, što se odnosi i na četiri baze koje su napravljene na severu Kosova.

„Albanci sebi prave problem. Prave u mnogo čemu greške kakve smo mi nekada pravili. Sve će da oteraju od sebe, zato što ne žele da grade poverenje, nego silom žele da proteraju i pobede Srbe“, rekao je Vučić na sastanku sa Srbima sa Kosova i Metohije u Raškoj.

Ocenio je da prištinsko rukovodstvo ne misle da razgovara i traži kompromisno rešenje, ističući da je Srbija ponekad pravila takve greške i da ih je „skupo platila“.

Predsednik se osvrnuo i na samohodne haubice „Nora“ koje je Vojska Srbije pre dva dana postavila u blizini administrativne linije sa Kosovom i Metohijom i istakao da ih je „poslao više od šest“, koliko su tada pisali mediji.

Vučić je naveo da su „Nore“ najbolje što je Srbija napravila.

„A šta vi mislite zašto nisu napali na sever? Neću ja da govorim, razmislite sami“, rekao je on.

Dodao je i da je bivši pripadnik kosovske policije Dejan Pantić, koji se 19 dana nalazio u pritvoru u jednoj od baza kosovske policije kod administrativnog prelaza Jarinje, stigao večeras kući u Kosovsku Mitrovicu, gde bi trebalo da bude u kućnom pritvoru.

BONUS VIDEO: Ko je pucao kod Zubinog Potoka – KFOR, kosovska policija ili Srbi?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar