Besnik Bisljimi Foto: KoSSev

Šef kosovske delegacije u pregovorima sa Srbijom Besnik Bisljimi je, nakon postizanja sporazuma o registarskim tablicama, izjavio da sada treba nastaviti intenzivne razgovore o predlogu Evropske unije.

Bislimi je na Tviteru napisao da je neophodno razgovarati o potpunoj normalizaciji odnosa dve zemlje.

„Nakon današnjeg sporazuma, moramo da nastavimo intenzivne razgovore o predlogu EU, koji podržavaju Nemačka i Francuska, za punu normalizaciju odnosa“, napisao je on.

Na postizanje sporazuma je reagovala i  predesdnica Kosova Vjosa Osmani koja se zahvalila ambasadoru SAD na Kosovu Džefu Hovenijeu i američkoj vladi na postizanju sporazuma o registarskim tablicama večeras u Briselu.

Osmani je na Tviteru napisala da je Kosovo zahvalno na podršci SAD procesu dijaloga Kosova i Srbije.

„Želim da se zahvalim američkom ambasadoru na Kosovu Džefu Hovenijeu i američkoj vladi na njegovom aktivnom angažmanu u postizanju današnjeg sporazuma u ​​Briselu. Njihova podrška procesu dijaloga Kosova i Srbije je neophodna. Kosovo je zahvalno“, napisala je Osmani.

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj pozdravio je dogovor o registarskim tablicama i istakao da je sada vreme da se zaključi sporazum o priznanju.

On je zatražio da se zaključivanje ovog sporazuma obavi pod američkim rukovodstvom.

„Pozdravljam dogovor o registarskim tablicama. Sada da zaključimo sporazum o priznanju, sa američkim rukovodstvom“, napisao je Haradinaj.

Večeras su u Briselu predstavnici Kosova i Srbije postigli sporazum o pitanju registarskih tablica sa akronimima kosovskih gradova.

BONUS VIDEO: Vučić: Priština uporna, Srbi neće nove tablice

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar