Foto:TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Emanuel Žiofre saopštio je večeras da je dogovor Beograda i Prištine o registarskim tablicama veoma dobra vest i dodao da se sada obe strane mogu fokusirati na normalizaciju odnosa.

“ Veoma dobre vesti iz Brisela. Uz pomoć EU, postignut je dogovor da se izbegne dalja eskalacija. Sada se dijalog Beograda i Prištine fokusira na normalizaciju odnosa“, napisao je Žiofre na Tviteru.

Žiofre se oglasio neposredno nakon što je šef evropske diplomatije Žozep Borelj objavio na Tviteru da je postignut dogovor u Briselu u registarskim tablicama.

Borelj je saopštio je da su glavni pregovarači Beograda i Prištine večeras u Briselu postigli dogovor po kojem će Srbija prestati da izdaje registarske tablice sa nazivima gradova na Kosovu, dok će Priština obustaviti dalje radnje u vezi sa preregistracijom vozila.

Podsetimo, u Briselu je danas održan sastanak glavnih pregovarača Beograda i Prištine Petra Petkovića i Besnika Bisljimija sa specijalnim izaslanikom Evropske unije Miroslavom Lajčakom, koji je trajao više od šest sati.  Do sastanka je došlo nakon odlaganja primene mere o registarskim tablicma za 48 sati, što je od kosovskog premijera Aljbina Kurtija zatražio američki ambasador u Prištini.

BONUS VIDEO: Dušan Janjić: Kurti dokazuje patriotizam podizanjem tenzija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar