Foto: N1

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) saopštio je danas da Regulatorna agencija za elektronske medije (REM) nije postupila po rešenju Poverenika od informacija od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, da Birou dostavi bazu podataka monitoringa izveštavanja emitera za 2019. godinu.

Poverenik je rešenjem od 3. marta naložio REM da u roku od pet dana po njegovom prijemu, dostavi tražene podatke BIRODI na mejl, kao i da u roku od deset dana izvesti Poverenika o izvršenju svoje obaveze, navodi se u saopštenju.

Neispunjavanjem obaveze koju je Poverenik u svom Rešenju naložio REM, ovo telo koje predstavlja vrhovnu vlast u oblasti elektronskih medija se opredelilo da skriva podatke iz svog monitoringa izveštavanja emitera informacije, koje je Poverenik svojim rešenjem označio kao informacije od javnog značaja, i da za to plaća kazne novcem građana Srbije.

U saopštenju se dodaje da BIRODI daje rok od sedam dana REM da svoje postupanje uskladi sa zakonima Srbije i postupi po odluci Poverenika.

Po isteku tih sedam dana, BIRODI će saopštiti koje će naredne legalne korake preduzeti kako bi REM privoleo da poštuje odluke državnih organa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar