Foto: Promo

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) saopštio je danas da je član Gradskog veća za upravu, propise i urbanizam Grada Novog Sada Milovan Amidžić prekršio zakon o sprečavanju korupcije time što je, kao javni funkcioner, dao spornu izjavu za televiziju "Euronews".

Kako navode iz BIRODI, Amidžić je kao javni funkcioner izneo očekivanja od izbora za savet mesnih zajednica na teritoriji Novog Sada stranke čiji je član i oni će se povodom tog slučaja obratiti Agenciji za sprečavanje korupcije.

„Član 40 je propisao da ‘javni funkcioner ne sme … da koristi javnu funkciju zarad sticanja bilo kakve koristi ili pogodnosti za sebe ili povezano lice’, a to su u ovom slučaju kandidati na izborima za savete mesnih zajednice koji su članovi Srpske napredne stranke (SNS)“, navodi se u saopštenju.

Oni navode i da taj zakon obavezuje javnog funkcionera „da uvek nedvosmisleno predoči sagovornicima i javnosti da li iznosi stav organa u kojem vrši javnu funkciju ili stav političke stranke, odnosno političkog subjekta“.

Amidžić je danas za televiziju „Euronews“ rekao da „veruje da će kandidati SNS osvojiti sva mesta u 42 mesne zajednice u kojima se u nedelju održavaju izbori“.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar