Vladimir Bilčik Foto:N1

Vladimir Bilčik, šef posrednika Evropskog parlamenta (EP) u dijalogu o unapređenju izbornih uslova u Srbiji, izjavio je danas da će posle Uskrsa imati sastanke sa neparlamentarnom opozicijom koja nije učestvovala na izborima.

„Mi dolazimo na taj dijalog da slušamo i stvorimo neki prostor za njihove razgovore kako bi se promenili uslovi za političku utakmicu. Završili smo fazu slušanja sa predstavnicima u parlamentu, a posle Uskrsa ćemo imati sastanke sa neparlamentarnom opozicijom koja nije učestvovala na izborima i nadam se da ovoga puta nećemo više pričati o bojkotu, već o nekim razumnim predlozima“, rekao je Bilčik za televiziju N1.

Bilčik je izrazio nadu da će se taj deo opozicije vratiti u političku utakmicu i predložiti svoje kandidate za parlament.

Govoreći o razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Bilčik je naveo da je Vučić posvećen dijalogu.

„Drago mi je da smo čuli da je predsednik (Vučić) posvećen tome. Taj proces je već krenuo 2019. godine, sada smo u drugoj fazi. Realnost na terenu je drugačija, ali je cilj isti – da se poprave uslovi za izbore i političku utakmicu, da izbori budu što slobodniji i pošteniji, da svi učestvuju“, rekao je Bilčik.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar