Florijan Biber, Aleksandar Vučić
Foto: Printscreen/YouTube/Bayerischer Rundfunk/TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

Profesor Univerziteta u Gracu i politički analitičar Florijan Biber, komentarisao je putem svog Tviter naloga to što se predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas vakcinisao u selu Rudna Glava. Naime, Biber je napisao "da je sredovečni Beograđanin unajmio helikopter da odleti u zabačeni grad po vakcinu".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas Rudnu Glavu, kod Majdanpeka, gde se vakcinisao Sinofarm vakcinom protiv koronavirusa. Nakon višemesečnog odlaganja njegove vakcinacije, rukav je zavrnuo u Rudnoj Glavi, a vakcinu je primio u zdravstvenoj stanici Doma zdravlja „Dr Veroljub Cakić“. Medicinskoj sestri koja ga je vakcinisala poklonio je buket cveća. Kada je u pitanju revakcinacija, Vučić je rekao da će se revakcinisati „negde na jugu Srbije“.

„Ja sam mislio na jug Srbije da odem na drugu dozu, računam u Merošinu ili Babušnicu, za tri nedelje“, kazao je danas Vučić.

Vakcinacija predsednika Srbije, koju je najavljivao mesecima, pa odlagao danas se konačno dogodila i izazvala je pažnju javnosti. Tako je i Florijan Biber na Tviter komentarisao to što je Vučič odabrao da bude vakcinisan u malom mestu na istoku Srbije.

Aleksandar Vucic
Aleksandar Vučić prima vakcinu Foto:TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC

„Sredovečni Beograđanin mora da vozi 3 sata (200 km) da bi se vakcinisao u malom mestu Rudna Glava nakon što su stranci potrošili sve vakcine u Beogradu“ napisao je najpre Biber, aludirajući na brojne građane država bivše Jugoslavije koji su se vakcinisali u Srbiji.

Odmah nakon ovog tvita, Biber je objavio još jedan u kojem se, kako je naveo, „ispravio“.

„Da se ​​ispravim. Sredovečni Beograđanin unajmio je helikopter da odleti u zabačeni grad po vakcinu. Zaboravio je masku, ali ga je ljubazno osoblje lokalnog doma zdravlja ipak vakcinisalo“, napisao je ovaj politički analitičar.

Podsetimo, o vakcinisanju srpskog predsednika Aleksandra Vučića izvestila je i novinska agencija Asošiejted pres (AP). AP piše da je srpski predsednik konačno „zavrnuo rukav“ i vakcinisao se protiv koronavirusa, kako bi sve skeptične stanovnike u Srbiji podstakao da se vakcinišu.

U poslednja 24 sata u Srbiji je evidentirano još 4.398 zaraženih koronavirusom, a preminulo je 40 osoba. Testirane su 18.233 osobe, a na respiratorima je 271 pacijent.

Inače, u svim gradovima i opštinama u Srbiji građani će bez prethodne prijave moći da se vakcinišu protiv virusa korona, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva zdravlja Mirsad Đerlek i dodao da se očekuje da od četvrtka budu otvoreni punktovi za vakcinaciju bez zakazivanja.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare