U poslednja 24 sata u Srbiji je evidentirano još 4.398 zaraženih koronavirusom, a preminulo je 40 osoba. Testirane su 18.233 osobe, a na respiratorima je 271 pacijent.

 

***

Tokom jučerašnjeg dana u Srbiji je evidentirano još 3.706 zaraženih koronavirusom, a preminulo je 39 osoba. Testirano je 13.974 osoba, a na respiratorima su bila 282 pacijenta.

***

Posle više od deset najava i obećanja da će se vakcinisati, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas u Rudnoj Glavi u mesnoj ambulanti primio kinesku vakcinu Sinofarm. Vučić je vakcinu primio u Zdravstvenoj stanici Rudna Glava Doma zdravlja „Dr Veroljub Cakić“ Majdanpek.

“Srećan sam što sam se vakcinisano. Nisam ništa osetio. Sve je brzo prošlo. Zahvalan sam divnim ljudima iz Rudne Glave”, rekao je Vučić nakon vakcinacije.

***

U Gornjem Milanovcu je sve teža epidemiološka situacija, a koronom se zaražavaju čitave porodice, rekao je danas za naš portal direktor gornjomilanovačke bolnice Predrag Šutić. Prema njegovim rečima, bolnički kapaciteti su na izmaku, a u poslednjih nekoliko dana stanje je sve teže.

“Krajem marta bolnički kapaciteti su bili popunjeni 30 odsto, a sada je taj procenat skočio na 75. Imamo 52 hospitalizovanih, od kojih su dva pacijenta na kiseoničkoj potpori, a naši smeštajni kapaciteti su 65. Uglavnom dominira starija populacija, ali ima i mlađih pacijenata saveoma teškim kliničkim slikama”, naveo je on dodajući da je u nedelju u batajničku bolnicu prevezen pacijent koji je 91. godište.

***

Virusolog u Veterinarskom institutu u Kraljevu Milanko Šekler izjavio je danas da nekoliko stotina slučajeva zaraženih manje nije pokazatelj poboljšanja epidemiloške slike u Srbiji.

“Vidim gužve ispred kovid ambulanti, a čini mi se da je isto i u ostalim gradovima u Srbiji. Još nema razloga za radovanje, to sledi kad pređemo 55 odsto vakcinisanih”, rekao je on.

 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar