Zgrada vlade u Prištini Foto: EPA-EFE/PETRIT PRENAJ

Vršilac dužnosti premijera Kosova Avdulah Hoti imenovao je danas vršioca dužnosti prvog zamenika premijera Besnika Tahirija za vršioca dužnosti ministra inostranih poslova i dijaspore.

Odluka premijera je došla nakon što je dosadašnja v.d. ministra Meljiza Haradinaj Stubla podnela ostavku na tu funkciju, i na sve funkcije u Alijansi za budućnost Kosova.

I Tahiri je, kao i Haradinaj Stubla kadar ABK.

Haradinaj Stubla je ranije na svom Fejsbuk profilu napisala da ostavku podnosi jer se nalazi u „piramidalnoj šemi linčovanja, pritisaka, manipulacija i ucena“.

„Odluku donosim samo zbog moralne štete koju su mi nanele osobe sa prljavim ciljevima a ne zato što osećam odgovornost za manipulacije i optužbe koje su nemilosrdno upućene meni i mojoj porodici. Rušenje moje časti i rada igrama drugih, uzrok je i posledica ove odluke“, navela je Meljiza Haradinaj Stubla.

Ocenila je da je video snimak koji navodno pokazuje kako njen suprug manipuliše glasovima „insceniran“ i zatražila od tužilaštva da istraži slučaj.

U ponedeljak ja Izborni panel za žalbe i predstavke naložio ponovno prebrojavanje glasova ABK pristiglih poštom i uslovnim glasovima, prihvatajući tako žalbu Fljorentine Đerđaj da joj je Haradinaj Stubla ukrala glasove.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar