Naim Leo Besiri i Goran Vesic
Naim Leo Beširi i Goran Vesić Foto:Vesna Lalić/Nova.rs/TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Na pokušaj zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da nazove Naima Lea Beširija "izdajnikom", samo zato što je pozvao građane da glasaju protiv Srpske napredne stranke, stigao je Beširijev odgovor i podsećanje na zloupotrebu budžeta grada Beograda.

Na dan izbora, direktor Instituta za evropske poslove Naim Leo Beširi, pozvao je građane da izađu na izbore i sa svojim pratiocima na Tviteru podelio svoj motiv za glasanje.

„Moja motivacija da izađem na predsedničke, parlamentarne i beogradske izbore i glasam je i činjenica da su danas glasali: Aleksandar Vučić i Ana Brnabić, a bonus motivacija je Goran Vesić. U želji da i oni budu u nekom drugom filmu, priložiću svoj doprinos glasačkoj kutiji“, napisao je Beširi.

Dva dana kasnije, nakon što su izbori prošli, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić odgovorio je Beširiju i sramno naveo da „radi protiv države“ – služeći se zlokobnom retorikom bivšeg predsednika i haškog osuđenika Slobodana Miloševića koji je svoje političke neistomišljenike targetirao kao „izdajnike“.

„Nisam želeo da odgovaram g. Beširiju dok su trajali izbori. Sada kada je sve prošlo, red je da mu odgovorim. Drago mi je što smo Vučić, Brnabićka i ja Vama motivacija da se bavite politikom. Mi radimo za Srbiju, a Vi, nažalost, često protiv interesa naše zemlje. Vi meni niste nikakav motiv, da se ne naljutite. Moja motivacija da se bavim politikom je da ljudi, među kojima ste i Vi, koji smatraju da je naš narod počinio genocid nikada ne vode ovu državu“, napisao je Vesić.

„Nemam ništa protiv Vas lično i želim Vam sve najbolje. Ali ne daj Bože da Vi i Vaši istomišljenici ikada odlučujete o sudbini Srbije“, dodao je Vesić.

Beširi mu je potom odgovorio navodeći da „Miloševićke etikete ne pale“, te je dodao da „ćemo Vam uskoro videti leđa“.

„Zameniče, kategorički odbacujem vaše tvrdnje o radu protiv države. To što miloševićevski lepite etikete da li time pozivate na nasilje? Svi su izgledi da vam vidimo leđa i raduje me to, al bih voleo i da odgovarate za zloupotrebu budžeta grada“, napisao je Beširi, podsetivši na istraživanje Instituta za evropske poslove koje je ekskluzivno objavio portal Nova.rs još prošle godine.

Istraživanje možete pročitati u tekstu „Beograd daje milione evra za sumnjive nevladine organizacije, bez konkursa„.

BONUS VIDEO: Goran Vesić obmanuo žitelje naselja Trešnja

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk i Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare