Aljbin Kurti i Aleksandar Vučić Foto: Federico Pestellini / Panoramic / Bestimage / Profimedia, Nemanja Jovanović/Nova.rs

Kosovski premijer Aljbin Kurti rekao je da je uvek spreman da otputuje u Brisel na sastanak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

U intervjuu za „Glas Amerike“ u četvrtak, Kurti je rekao da Vučić stalno odlaže sastanak, jer ne želi da se distancira od ruskog predsednika Vladimira Putina, piše KoSSev, pozivajući se na prištinski medij Koha.

„Uvek sam spreman da otputujem u Brisel, na sledeći sastanak, a planirano je da se takav sastanak održi 19. jula, ali nije održan, pošto ga je zvanični Beograd odbio i zatražio odlaganje za više od mesec dana. Prošlo je skoro četiri meseca otkako su održali izbore, a oni i dalje neopravdano odlažu. Ne žele da se distanciraju od despotskog predsednika Putina. Oni ne žele da uvode sankcije Moskvi, stoga ne konstituišu Skupštinu, ne formiraju Vladu. Kosovo je uvek bilo konstruktivno i posvećeno sa svakim svojim zvaničnikom. Blinken je tražio da i dalje budemo takvi. Beograd radi protiv prijateljskih sporazuma”, rekao je Kurti.

PROČITAJTE JOŠ

On je govorio i o susretu sa američkim sekretarom Antonijem Blinkenom u sredu u Vašingtonu, ocenivši ga kao proslavu dobrih odnosa sa SAD.

„Sastanak sa sekretarom Blinkenom je bio odličan. To je proslava naših odnosa”, rekao je Kurti.

BONUS VIDEO: Trajković i Garić: Kurti ne sprovodi zakone kada su u pitanju Srbi na Kosovu



Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare