Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Planom da izgradi podzemnu garažu u Vlajkovićevoj ulici gradska vlast direktno narušava kvalitet života ljudi koji žive u okolnim ulicama, upozorava bivši predsednik opštine Stari Grad Marko Bastać.

Kako navodi Bistać prema predviđenom projektu, građani će izgubiti veliki broj parking mesta na ulici, a izgradnja garaže podrazumeva i seču velikog broja stabala koja će biti zamenjena betonskim žardinjerama.

„Posledično, saobraćaj će se preusmeravati kroz uske ulice poput Kosovske i Vlajkovićeve, a dodatno će se usporiti u već preopterećenoj Takovskoj ulici. Podrazumeva se da će naredna odluka gradske vlasti biti i povećanje cene zonskog parkiranja, kako bi se investicija kineskoj kompaniji isplatila, jer je to jedini način da nateraju građane da koriste podzemne garaže koje će imati preskupu cenu parkiranja po satu“, kaže Bastać.

On takođe pita da li se nova podzemna garaža gradi isključivo za narodne poslanike koje, kako kaže, niko ne može da disciplinuje.

„Svaki put kada zaseda Narodna skupština, svedočimo ogromnom broju automobila koji su parkirani na zelenim površinama i platou ispred Narodne skupštine. Predviđeno je da nova garaža ima 284 parking mesta koja će biti potpuno nedostupna građanima svaki put kada je se održavaju sednice Narodne skupštine, a narodni poslanici kao do sada neće imati obavezu plaćanja parking mesta u garaži. Gradska vlast još jednom dokazuje da prezire Beograđane, naš grad i rukovodi se isključivo sopstvenim interesima“, zaključuje Bastać.

Komentari

Svi komentari (0)