Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Konačnu odluku da li će izaći na lokalne izbore, ili će pak ostati veran bojkotu, predsednik opštine Stari grad Marko Bastać doneće 1. juna, saznaje Nova.rs. I dok naši izvori tvrde da prvi čovek opštine u kojoj SNS nema vlast želi da izađe na izbore i da je za njih spreman "ko zapeta puška", on za Nova.rs nije hteo ni da potvrdi ni da demantuje naša saznanja.

„U ovom trenutku jedino razmišljam o zdravlju građana Starog grada, jer je virus i dalje prisutan i iz tog razloga sam podneo zahtev RIK-u da nam kaže na koji način će sprovesti glasanje ako neko mora da ide sa maskom, kako će utvrditi identitet birača, na koji način će da prskaju sprej kad čovek nosi rukavice“ rekao je Bastać za naš portal uz pitanje kako će izgledati izbori sa olovkom sa kojom glasa nekoliko hiljada ljudi.

Prema njegovim rečima, RIK još uvek nije odgovorio na njegova pitanja, a u međuvremenu je podneo i krivičnu prijavu protiv predsednika Republičke izborne komisije.

„Uopšte ne pričam o temi izbora dok se ne utvrdi da li su građani bezbedni ili ne jer moja obaveza kao predsednika opštine je da brinem i o bezbednosti i zdravlju građana“, poručio je Bastać.

Na pitanje da li ostaje „na liniji bojkota“, on je kratko ponovio da se trenutno bavi isključivo zdravljem građana.

Izvori Nova.rs bliski Marku Bastaću kažu da su veće šanse da on ponovo pokuša da dobije poverenje stanovnika Starog grada i izađe na izbore nego da se odluči za bojkot jer i istraživanja govore da ima šansu da ponovo bude na vlasti u ovoj beogradskoj opštini.

Ukoliko bi se odlučio na taj korak i predao izbornu listu, to bi moglo da ga košta članstva u Stranci slobode i pravde čiji je predsednik Dragan Đilas koji je jasno više puta u javnosti isticao da SSP neće ići na izbore.

Ne davimo Beograd još bez odluke

Iako su se svrstavali među „bojkotaše“, prema saznanjima Nova.rs i organizacija NDMBGD ozbiljno razmišlja u pravcu da preinači ranije donetu odluku i okuša sreću na izborima 21. juna.

Naši sagovornici kažu da su mišljenja podeljena, a stavku koju članovi NDMBGD navode kao prepreku izlaska na birališta je zdravstvena situacija jer niko iz ove inicijative ne želi da ugrozi zdravlje građana.

Izvori našeg portala kažu da je ostalo malo vremena za donošenje ove važne odluke te da će je NDMBGD najverovatnije saopštiti u sredu za kada su planirali konferenciju za novinare.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare