Branislav Lečić i Marko Bastać
Branislav Lečić i Marko Bastać Foto: Filip Krainčanić/Nemanja Jovanović/Nova.rs

Osnivač Kancelarije za lokalne politike i bivši predsednik beogradske opštine Stari grad, Marko Bastać, poručio je danas da nikada neće sarađivati sa Branislavom Lečićem, osnivačem pokreta "Demokrate Srbije".

Pročitajte još...

„Bez obzira na ishod slučaja Štajnfeld-Lečić garantujem i obećavam da nikada neću sarađivati sa Branislavom Lečićem u političkom smislu“, napisao je Bastać na društvenoj mreži Tviter.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo odbacilo je krivičnu prijavu glumice Danijele Štajnfeld koja je Branislava Lečića optužila za silovanje.

„Obaveštavamo Vas da je Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo krivičnu prijavu Danijele Štajnfeld, podnetu protiv Branislava Lečića, zbog krivičnog dela silovanja, jer ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično delo, niti bilo koje drugo krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

U toku predistražnog postupka obavljeni su razgovori sa Danijelom Štajnfeld i prijavljenim Branislavom Lečićem, pribavljena je kopija dokumentarnog filma “Zaceli me”, autorke Danijele Štajnfeld, CD na kome se nalazi originalni glas osobe iz pomenutog filma, medicinska dokumentacija o lečenju Danijele Štajnfeld, a takođe su i obavljeni razgovori sa brojnim licima koja bi eventualno mogla imati posredna saznanja o spornom događaju, s obzirom da neposrednih očevidaca nije bilo, a
cenjena je i predstavka Merime Isaković, koja je dostavljena Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Nakon prikupljenih potrebnih obaveštenja i pribavljanja svih relevantnih dokaza u predistražnom postupku, koje je tužilaštvo cenilo kako pojedinačno, tako i u međusobnoj vezi, utvrđeno je da ne postoji ni jedan zakoniti dokaz sa stepenom osnova sumnje koji bi potvrdio navode podnete krivične prijave“, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

Branislav Lečić, pored glumačke karijere, već nekoliko decenija je aktivan u političkom životu Srbije. Nakon odluke da napusti Demokratsku stranku i sukoba sa tamošnjim rukovodstvom, Lečić je zajedno sa nekolicionom bivših članova DS osnovao pokret „Demokrate Srbije“.

BONUS VIDEO Vučić: Odoh ja sam Viktorom na jedno lepo mesto

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (2)