Čovek koji je uoči jučerašnjeg mitinga Srpske napredne stranke u Beogradu napao ekipu portala Nova.rs, zapravo je jedan od direktora u JKP Zelenilo Beograd. Reč je o Aleksandru Ćiriću, koji se nalazi na mestu direktora Sektora za transport i mehanizaciju.

Podsetimo, pre početka mitinga Srpske napredne stranke u Štark areni, jedan od koordinatora grupe sa Novog Beograda, nasrnuo je na ekipu portala Nova.rs dok su razgovarali sa građanima i poručio da su „lopovi“ i da su „uništili državu“.

On je odgurnuo novinarku i snimatelja portala Nova.rs i poručio im „da maltretiraju ljude“ i „da su lopovi“.

Na pitanje novinarke da ponovi to što je rekao uzvratio je rečju „pedala“.

Nakon toga je poručio „da smo uništili državu“.

Ćirić je, inače, odranije poznat javnosti jer je kao predsednik Mesnog odbora SNS na Starom sajmištu odobrio otvaranje kancelarija SNS na mestu koncentracionog logora iz Drugog svetskog rata.

“Ako se uzme u obzir da je mesto na kome se nalazi kancelarija na Starom sajmištu jedna baraka koja je napravljena mnogo kasnije nego što je napravljen sam kompleks … mi ne vidimo ništa loše što se naša kancelarija nalazi u takvom objektu”, rekao je Ćirić za Radio Slobodna Evropa.

Skup naprednjaka završen je u 18 i 30 časova, a prisutnima su se obratili predsednik SNS Miloš Vučević, bivši gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ali i nekadašnji predsednik i osnivač SNS Tomislav Nikolić.

Nikola Selaković, Miloš Vučević, Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić Foto: Amir Hamzagić/Nova.rs

„Došao sam da vas pohvalim za uspehe koje ste postigli predvođeni (Aleksandrom) Vučićem, koga volim kao da je iz moje kuće. Samo ga i dalje slušajte, ne dozvolite da vas pokolebaju vaši i njegovi neprijatelji, ne sumnjajte u njega, zna više od drugih i radi više od njih, budite jedna porodica i poštujte svoj narod“, rekao je Nikolić okupljenima naprednjacima u Areni.

BONUS VIDEO: Nasilnik iz SNS je davio i vukao dečaka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare