Igor Avžner Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Marketinški stručnjak Igor Avžner izjavio je u Novom danu da "Tviter nije više Tviter, nego X, ali je sve ostalo isto". "Tako će i ovaj Vučićev pokret biti isti, sadržaj će biti potpuno isti", kaže on.

Prema njegovim rečima, „svi susreti koje predsednik ima su istorijski“, piše N1. 

„Prvo se tako najavljuju, diže se tenzija, nakon toga se vidi da je sve bilo po principu ‘tresla se gora, rodio se miš’, od svih njegovih susreta, ne znam koji je bio istorijski. Kada se on sastaje sa bilo kim ko je zaista političar visokog ranga iz zemlje koja ima visok politički uticaj, on se jednostavno ponaša kao neko od koga se nešto očekuje. Kada ide na ovakve multilateralne sastanke, takvi sastanci su manje više protokolarnog karaktera, ništa novo nisa očekivao“, kaže on.

Ističe da je pitanje da li su se Zelenski i Vučić razumeli.

„Između toga što je nama plasirano u medijima i onoga što se zaista dešava u Srbiji, ja sam se opredelio za to da čitam strane medije. Mnogo više možete da saznate čitanjem stranih medija, čak i između redova, nego time što izlazi u raznoraznim štampanim medijima koji su pod kontrolom vladajuće stranke“, dodaje Avžner.

Evropska unija, navodi, sledeće godine ide u izborni ciklus, kao i SAD.

„Nisam siguran da će i jedna i druga administracija, pored ovakositnih formalnih ustupaka državi Srbiji i Aleksandru Vučiču biti spremna da uđe u taj ciklus, bez onog makar neformalnog priznanja Kosova, što će naravno biti mnogo veća žaba koju će morati i Vučić i država Srbija da progutaju“, smatra on.

Osvrnuo se i na tragične događaje iz maja meseca, kao i na najavljene mere.

„Ne možete vi prostim oduzimanjem naoružanja da promenite mindset ljudi. Pogledajte koliko je od tog 3. maja ljudi ranjeno, koliko je bilo smrtnih slučajeva. Te mere koje su najavili, po meni krajnje ishitreno, ako je predsednik taj koji može preko noći da smisli te mere, pretpostavljam da je jedini koji može da ih sprovede“, kaže on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar