Avdullah Hoti
Avdulah Hoti Foto:EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Demokratski savez Kosova (DSK) odlučio je danas da aktuelni premijer Kosova Avdulah Hoti bude kandidat te stranke za premijera na prevremenim parlamentarnim izborima početkom sledeće godine, potvrdio je lider DSK Isa Mustafa.

Mustafa je pohvalio i visoko ocenio rad aktuelne vlade i dodao da Hoti treba da nastavi da vodi vladu i u sledećem mandatu.

Hoti je rekao da je zahvalan rukovodstvu stranke na poverenju koje su mu ukazali.

„Zadovoljan sam ocenom koju je DSK dao o radu vlade. Zahvalan sam i na punom poverenju koje sam dobio od predsedništva da budem kandidat za premijera na ovim izborima“, rekao je Hoti.

Kazao je da će izgraditi potrebne timove sa najboljim ljudima da bi predstavili kako se upravlja, i dodao da je uveren da je DSK favorit za pobedu na izborima.

„U roku od nedelju ili dve pojaviću se pred gradjanima sa svojim upravljačkim planom, uveren sam da smo mi glavni favorit za pobedu na ovim izborima na osnovu rezultata rada ove vlade“, rekao je Hoti.

Pored DSK do danas je svog kandidiata za premijera na vanrednim parlamentarnim izborima odredila i Demokratska partija Kosova, a njen kandidat za premijera je v.d. predsednika stranke Enver Hodžaj.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar