Avdullah Hoti
Avdulah Hoti Foto:EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Premijer Kosova Avdulah Hoti rekao je danas da, ukoliko ne postoji volja parlamentarnih političkih partija za izbor predsednika, treba razgovarati o datumu izbora.

„Verujem da bismo trebali uskoro da sednemo za sto, predstavnici parlamentarnih političkih partija, neka svaka stranka kaže svoju ocenu, neka kaže svoje mišljenje o tome kako vidi izlaz iz ove situacije, jer verujem da tako pokazujemo potrebnu političku zrelost kao društvo i država. Imamo situaciju da moramo da izaberemo predsednika, za šta je potrebno 80 glasova i moramo razgovarati o tome da li postoji volja za izborom predsednika države, ako postoji volja, koji su neki principi da dođemo do konkretnog imena predsednika“, kazao je Hoti.

Prema njegovim rečima, ako ta volja ne postoji, treba razgovarati o datumu izbora i mora se pokazati zrelost u smislu da u međuvremenu, dok se izbori ne održe i izabere nova vlada, odrede koji su to procesi koje treba pomeriti napred.

Govoreći o situaciji sa koronavirusom, kosovski premijer rekao je da se vide konkretni rezultati primene zaštitnih mera.

„Ne u drastičnom smanjenju broja zaraženih, već u zaustavljanju eksponencijalnog rasta i izvesnoj stabilizaciji situacije“, kazao je on.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar