Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Jovana Jovanović, autorka antirežimske pesme „Bagra“, oslobođena je optužbe da je prekršila meru samoizolacije posle povratka iz inostranstva, zbog čega je provela 21 dan u pritvoru u Zabeli 2020. godine. Njen slučaj je izazvao kontroverze jer je uhapšena zbog kršenja mere koja joj, kako tvrdi, nije ni bila izrečena.

U presudi od 15. novembra u koju je N1 imao uvid, navodi se da se Jovanović oslobađa optužbe jer „nema dokaza da je delo učinila“.

Ona je u pritvor upućena 24. marta 2020. godine, nakon optužbe da je prekršila meru samoizolacije po povratku iz Crne Gore.

Žalba na odluku o pritvoru joj je odbijana dva puta, ali je na kraju puštena 13. aprila.

„Ceo krivični postupak u kojem sam ja potpisivala dokumenta, dešavao se u policijskoj marici, što je prejadno. Bila sam izolovana od svih, dolazi mi policija sa papirima, ja nisam nikog videla, niti tužiteljku, niti sudiju, advokaticu sam videla kroz rešetke policijske marice, mahnula mi je i to je to. Sedela sam u marici oko 7 sati skoro, u jednom trenutku sam izašla i dobijam opet neke papire… Saopštili su mi da idem u Požarevac, gde sam ja mislila da idem u karantin, a tek onda sam videla rešenje i shvatila da je to pritvor“, ispričala je Jovanović nakon puštanja iz pritvora.

Presuda Osnovnog suda u Kikindi je prvostepena.

BONUS VIDEO: Miodrag Majić: Atraktivnije je biti tiktoker ili mešetar, nego sudija ili dirigent

Komentari

Svi komentari (1)